2017-11-18 123 瀏覽
新興去工廈shopping 姐妹今次帶我去觀塘駱駝漆大廈 預備聖誕節的紅酒牛扒 原來仲有衫褲鞋襪 好多野睇架喎~ 今日老細萬歲下午茶 唔太肚餓又想飲杯野食下小食 碰巧見到一間鮮·港式串燒吧 一於試下啦:)小食類好多選擇 仲有海鮮拼盤 炸物pizza都有 要食飽飽都好多野揀~ 我們先點了象拔蚌仔試下~ 雖然係燒 但一點都唔乾 juicy有鮮味 加了蒜蓉和鮮蔥 鮮味更好~ 一碟三隻 yummy!有別於四川燒烤的麻辣和濃味 '鮮'的串燒反而仲食到食物的原汁原味 大部分只是微微灑了海鹽 我自己比較喜歡這種食法呢~燒豆卜 雞軟骨~ 夠香脆 出奇地 豆卜一點都唔乾喎!鹽燒雞中翼 外脆內軟。煙肉芝士大蘑菇 推介~ 蘑菇多汁 芝士微脆 配上煙肉 一啖三層口感。流心蟹肉燒賣 蒸物~ 第一次試 感覺係蝦餃&燒賣&芝士流心丸既合體 幾得意~ 板燒辣味芝士撈麵~ 熱辣辣 韓國辣麵 再配上焗芝士 QQ口感 幾惹味。食串燒 飲杯apple cider 爽呀~ 星期五的晚上應該係咁relax既!