2020-06-11 82 瀏覽
有時候食得多西餐都會想食返茶記 今晚就去咗呢間新派冰室叉燒炒蛋飯稱得上係我嘅最愛 去好多唔同餐廳都會叫 今次呢度我都會比幾高分 首先叉燒同埋蛋份量夠多 鋪滿成個飯面 炒蛋夠滑 叉燒切薄片 半肥瘦有口感又香口 辣味炸雞粒 雞胸啖啖肉 不過有少少「鞋」如果係雞髀就會更加好 炸粉本身溝咗辣椒粉 所以個辣味好出 唔食得辣就唔好叫喇蕃茄湯炒蛋螺絲粉 同蕃滿門嗰個有得揮 炒蛋睇個樣都知道炸得啱啱好 仲有蛋汁 蕃茄湯好濃 仲有好多蕃茄蓉 個人推介一定要叫螺絲粉 因為佢好掛湯 配瑞士汁雞髀 個瑞士汁覺得偏甜咗少少 但係隻雞髀真係好入味 唔單止個雞皮 連裏面嘅肉都夠晒味 而且仲保持到肉汁鮮嫩嚟到冰室一定要飲番杯傳統特飲 就係紅豆冰啦 椰汁再加紅豆呢個配搭真係冇得輸 跟餐叫嘢飲半價就有啦
有時候食得多西餐都會想食返茶記 今晚就去咗呢間新派冰室

2020-06-09