2023-08-02 787 瀏覽
琴晚又去咗打邊爐😝今次去咗一間叫叄不館嘅火鍋店,間舖嘅裝修幾特別,好有九龍城寨嘅味道😆牆上有類似電影海報嘅壁畫、仲有仿九龍皇帝嘅字跡~店員比點菜紙同醬料我地果陣,好詳細禁解釋佢地啲野食同特色,態度好好👍🏻嘢食方面,一入去就上咗兩份餐前小食,係炸花生同涼拌青瓜,兩個都唔錯今次叫咗好鍾意食嘅椰子雞湯底,一份牛頸脊,一份響鈴,兩隻蟶子,一份手打五寶丸仲有一榨檸檬薏水莫生氣椰椰雞湯$178聽到佢地講叫埋最後一份,睇黎椰子雞都幾多人食😂椰子雞湯,椰子水同埋半份雞係另外上,湯等佢滾起再落椰子水,湯底落咗老椰子,所以飲落有椰奶香同幾清甜甜,都唔錯頂級安格斯牛頸脊 例牌 $268份量都幾多,牛味幾重,而且油脂好豐富~2個人好夠食,幾抵蘇格蘭蟶子$58@好大隻同好新鮮,好好食,而且店員仲幫手起咗個殼,食落好方便手打五寶丸$98有牛丸,豬肉丸,鯪魚球,蝦丸同墨魚丸 各2粒~每款都新鮮彈牙👍最鐘意個牛丸係一咬落會爆汁果隻,好正新鮮炸腐皮(響鈴)$68響鈴係即炸,上到枱feel到啲熱氣😂好好食!必點檸檬薏米水一榨 $48飲落酸酸甜甜,正常發揮!價錢合理

莫生氣椰椰雞湯$178

頂級安格斯牛頸脊 例牌 $268

份量都幾多,牛味幾重,而且油脂好豐富~2個人好夠食,幾抵
蘇格蘭蟶子$58@

好大隻同好新鮮,好好食,而且店員仲幫手起咗個殼,食落好方便
手打五寶丸$98

新鮮炸腐皮(響鈴)$68

響鈴係即炸,上到枱feel到啲熱氣😂好好食!必點
檸檬薏米水一榨 $48
飲落酸酸甜甜,正常發揮!價錢合理
5 分鐘 (堂食)
  • 頂級安格斯牛頸脊
  • 莫生氣椰椰雞湯