2020-05-27 798 瀏覽
男朋友好鍾意食田螺,成日都話想食,不過田螺真係唔係好多餐廳都有,呢餐就同佢黎呢度比佢食下喇我哋都鍾意食牛,所以就叫咗2個牛扒餐,再加蝸牛扒餐都會跟餐包同埋餐湯,落完order好快就送上熱熱的包了忌廉雞湯個湯唔會太水,creamy 的羅宋湯我覺得幾好飲,幾足料,幾濃味。質地是杰杰的,好似好多蕃茄咁嘅感覺。男朋友就話覺得太酸,但我喜歡的,羅宋湯就係要呢個味❤️我地一個食西冷牛扒,一個食蘇格蘭牛扒。但係兩個牛扒個樣都好似🙈所以我已經分唔到邊個打邊個了。我哋都係叫七成熟的牛扒都好大塊,下邊會有啲薯條。食落都有肉味,唔會話好似有啲餐廳咁,用太過多鬆肉粉。呢個價錢呢個肉都抵嫁法式香草焗蝸牛呢個蝸牛爭左個薯蓉,如果下面鋪埋薯蓉,再焗到焦焦地,咁就可以連汁都不浪費了。不過我哋都覺得呢個香草汁一般。

我哋都鍾意食牛,所以就叫咗2個牛扒餐,再加蝸牛

扒餐都會跟餐包同埋餐湯,落完order好快就送上熱熱的包了

忌廉雞湯
個湯唔會太水,creamy 的

羅宋湯

法式香草焗蝸牛