2021-10-28
約左朋友係D2 place見面 2期都好多餐廳 係果到行左一圈揀左呢間➖金鳳大餐廳🍴平日夜晚時段都幾多人排隊 嚟得呢間見到個個都係都係食鐵板扒餐 超級香噴噴🤩港式鐵扒餐都有好多選擇 有啲仲有海鮮 套餐價錢都好抵食 仲包埋餐湯 餐包同餐飲😋小編揀嘅羅宋湯飲落辣辣地好開胃🤤〰️招牌牛柳餐 $118 🇭🇰叫左五成熟 一嚟到就知道一定食唔曬 女小編都幾細食 普通女仔都未必食得曬 因為份量真係好多!! 仲有薯條 呢個價錢真係好抵食 肉質幾林 唔會好難咬得開 黑椒味同牛柳好夾😋好有童年回憶嘅味道👧🏻〰️貴族牛扒$188 🇺🇸呢款牛肩肉係美國牛嚟 牛味明顯重好多 而且香口啲 當然價錢都會高啲 同樣都叫左五成熟 可能因為厚身啲 所以食落會比牛柳生啲 肉嘅顏色都偏粉紅色啲 不過都完全接受到 唔會覺得唔熟 呢個餐配嘅薯格好好味 又夠脆👍🏻食親鐵扒餐最期待就係醬汁倒落去 熱辣辣嘅感覺 呢間餐廳絕對滿足到我 價錢同質素都成正比 大個間唔中食返呢種港式鐵扒餐又係另一番滋味👅💰 Ard$300 (2人)食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️#hkcp_荔枝角 ➖➖➖➖➖➖➖➖📍 金鳳
〰️招牌牛柳餐 $118 🇭🇰
〰️貴族牛扒$188 🇺🇸
💰 Ard$300 (2人)
食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
#hkcp_荔枝角
➖➖➖➖➖➖➖➖
📍 金鳳大餐廳 (D2 Place) (荔枝角)
荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓312號舖