2023-10-18
今次我哋去到調景嶺站搵嘢食,喺果度有一間充滿香港情懷背景嘅中菜!今次我哋就試吓嘅味道如何😍1.招牌焗魚腸都算出色!都整得唔錯,冇魚腸嘅腥味,食落味道都幾好👍份量唔大唔細,大約可以夠三至四個人食!2.奇脆脆皮豬手呢個嘅份量超大超大😍上到嚟都嚇咗一下,我哋都擔心食唔晒,四個人食都夠👍👍呢個都幾抵食,真係脆皮,脆卜卜…部份位置仲有外脆內軟糯…另外仲有兩個醬汁,一個係芥末醬,一個係沙律,本人鍾意芥末醬多D3.宮廷濃湯豬肚雞都係超大煲😘一上到來,好有濃湯嘅金黃色,啲湯都幾有雞味,唔知係咪我哋多心,好似食到少少芝士味🤭🤭不過佢上菜嘅時候服務員會幫你盛湯,都幾細心!4.蝦多士超大隻蝦!其實佢就係多士上面放咗隻大蝦,塊麵包炸到好脆,咬落會有少少少少油留係口,都幾香口😍個多士會配沙律醬,都唔錯🤣5.椒鹽烏賊裙邊其實佢嘅份量都幾多…我哋食唔晒🤭佢係烏賊裙邊,不過略嫌炸粉有少少多,但係其實放落口都唔太覺,加上有椒鹽嘅味道,有港式嘅椒鹽炒野feel😂6.炸饅頭驚唔夠飽,我哋叫一份炸饅頭🤭 一份入邊有四個,少少迷你,不過炸饅頭平時好難唔好食,都幾脆,整體都唔錯!今次我哋嚟到呢度都算滿意,不過真係好飽好飽🤭我啲嘢
1.招牌焗魚腸
2.奇脆脆皮豬手
3.宮廷濃湯豬肚雞
4.蝦多士
5.椒鹽烏賊裙邊
6.炸饅頭
今次我哋嚟到呢度都算滿意,不過真係好飽好飽🤭我啲嘢真係好大份,都幾抵食…我哋仲食唔晒!比較推薦嘅係豬手,真係超多…
本身想食佢嘅炸油條,可惜當日賣晒冇得食!下次再試吓其他菜式👍👍