2023-08-07 15 瀏覽
呢間餐廳主打滷水車仔麵,好似港式車仔麵咁,任君選擇可以自己揀餸,幾特別!餐廳裝修有啲Cafe,主要都係以木系為主,有啲開放座位可以望住出面條街,坐得都幾舒服~有時想食麵,呢間都係一個唔錯嘅選擇!小店仲有出自家製嘅麻辣油同蒜辣醬,鍾意食嘅朋友仔都可以帶返幾樽返屋企,加落啲麵食嗰度一流!------------------------------🍜◖自選五拼撈麵◗ $91佢有好多滷水嘅餸可以揀,再揀個麵底,今次揀咗牛筋、金錢肚、豬大腸、蘿蔔同豆腐,另外加咗$10要雞翼,同埋$10要多三粒炸燒賣,麵底就要咗脆米,好足料勁大碗!牛類同埋大腸都滷得幾入味,米粉好爽脆,但覺得成碗嘢滷水嘅味道唔太出,要加少少佢嘅辣蒜醬先夠味~加嘅嗰個炸燒賣幾出色,外面加咗啲辣味調味粉,外脆內軟,裏面煙煙韌韌咁!🐓◖麻醬雞絲粉皮◗ $52佢個粉皮晶瑩剔透,大大份咁,粉皮好煙韌彈牙,撈埋個麻醬,再加入小店嘅秘製嘅蒜辣醬,好惹味!🍋◖凍檸茶◗ 跟餐+$4佢個茶底比坊間嘅更濃,但飲落唔覺澀~🌟Encore指數:8/10

🍜◖自選五拼撈麵◗ $91

🐓◖麻醬雞絲粉皮◗ $52

🍋◖凍檸茶◗ 跟餐+$4
佢個茶底比坊間嘅更濃,但飲落唔覺澀~

🌟Encore指數:8/10