2022-03-01
今日去南區街坊屋企打牌,見到原來香港仔都有呢間愛上米線!之前喺銅見到成日都想試,今次就去買個外賣試試先~~~原來依家外賣主食仲即減$10! 我地一人一個主食,再加多兩個小食同一杯野飲紅燒牛𦟌湯米線套餐紅燒牛𦟌湯米線:牛𦟌夠哂入味,湯頭味道濃郁仲帶少少辣,用嚟配米線就最啱,夠哂惹味~我地轉左套餐加左呢個醋香青瓜白木耳青瓜夠哂清新加埋清爽嘅白木耳就係款好味嘅頭盤小食~雖然佢個名叫愛上米線,但其實佢都有飯食~辣椒炒肉拌飯:呢個係佢哋嘅招牌菜之一,佢哋嘅辣椒係自己炒製,所以辣味好足,唔似出面嗰啲死辣,而佢哋嘅肉用咗油香滿溢嘅五花肉,拌飯就最啱。最重要佢地既米係用珍珠米,米飯有咬口口感一流~~炸蝦醬雞翼(三隻):雞翼肉嫩多汁,蝦醬味夠哂入味,而佢嘅外皮夠哂香脆就算拎到返屋企都仲keep到香口。時令蔬菜:菜芯 份量都唔細份 疫情期間要食多啲蔬菜!芒果乳酪梳打:入面有滿滿嘅芒果爆珠,啖啖都食到,口感變得更加豐富。
我地一人一個主食,再加多兩個小食同一杯野飲
紅燒牛𦟌湯米線套餐
我地轉左套餐加左呢個醋香青瓜白木耳
青瓜夠哂清新加埋清爽嘅白木耳就係款好味嘅頭盤小食~
雖然佢個名叫愛上米線,但其實佢都有飯食~
時令蔬菜:菜芯 份量都唔細份 疫情期間要食多啲蔬菜!