2019-10-07
今日遲咗收工,於是同同事喺鄰近柴灣地鐵站嘅商場食埋晚飯。見到呢間冰室裝修得好光猛,餐牌又多選擇,又多人食,所以就入咗嚟。食物款式都幾多選擇,可以揀晚餐款式,其他叫餸,加$15都可以變套餐,有湯、飲品、白飯。好肚餓,所以兩個人叫咗三個餸。要咗一個晚餐— 蜜椒薯仔牛柳粒 $82🤣 又有黑椒又有蜜糖 甜得黎又間唔中咬到少少黑椒嘅辣味 薯仔同埋牛柳都比蜜糖包住甜甜地好惹味 牛柳肉質鮮嫩多汁 炒得有鑊氣👍🏻 XO醬蝦球炒西蘭花 🥦 $68 大大粒蝦球,西蘭花清爽新鮮,仲有少少蘑菇, XO醬剛剛好,如果炒得耐啲,就更入味更好。😆韭王蝦球炒滑蛋 $61 同樣係大大粒蝦球,夠彈牙,滑蛋分量十足,而滑蛋加韭菜絕對係送飯一流👍🏻呢個係中式老火湯,蘿蔔豬骨湯,冇味精,好有住家湯嘅感覺~ 白飯大大碗🤩呢杯紅豆冰雖然要加$13 ,但絕對抵叫,紅豆起沙,牛奶同紅豆份量各佔一半,原粒紅豆,奶香十足, 十分經典。
XO醬蝦球炒西蘭花 🥦 $68
韭王蝦球炒滑蛋 $61
呢個係中式老火湯,蘿蔔豬骨湯,冇味精,好有住家湯嘅感覺~
白飯大大碗🤩