2020-09-18 801 瀏覽
之前去過奧海城十二味, 食完印象深刻, 味道非常惹味😋😋, 唯獨抽氣系統超差👎, 煙霧瀰漫, 食完由頭至腳成身味. 所以今次試第二間分店-旺角十二味.未夠晚上6時已經入座, 席間已有幾檯客人進食中. 我們3人點菜如下:燒椒皮蛋:外相麻麻地, 味道怪怪地, 可以不叫酸菜魚加寬粉:味道可以, 辣度都不算太辣, 魚片肉質比較鞋, 應該煮過火, 幸好寬粉滑捋捋招牌自選香鍋:首先選擇鍋底, 有辣有唔辣. 配菜可自由選擇自己所想食的餸, 今次選擇花菜(椰菜花), 萵筍, 蓮藕, 午餐肉, 魚腐, 鮮腐竹, 豆皮&牛柏葉. 中辣🌶️🌶️味道還可以, 香辣惹味, 味道不會太鹹.總括來說, 本人覺得旺角店味道比奧海城店遜色. 店舖細細, 食到晚上7點多, 門口已經好多人排隊等位, 最好預先電話訂坐

燒椒皮蛋:
外相麻麻地, 味道怪怪地, 可以不叫

酸菜魚加寬粉:

招牌自選香鍋:
首先選擇鍋底, 有辣有唔辣.

2020-09-18