之前午餐試過,今次晚餐就又嚟咗米走雞啦。一到咗銅鑼灣嘅米走雞就見到有好多人等位,但好彩好快就有位🕐,唔需要等好耐。呢度嘅裝修好有香港嘅特色,空間幾寬鬆嘅,又有大卡枱。湯底我揀咗蒜蓉卜卜蜆鍋,濃厚嘅蜆味與蒜香完美結合,入口並唔辣,但好鮮甜,加咗啲火鍋料落去,越煮越好飲。香蒜嘅味道配蜆嘅新鮮,簡直無得輸。啲西班牙黑豚肉嘅肉質又好juicy,唔會切到太大塊很難咬,而且肥瘦適中,口感一流👍,絕對係豚肉中嘅極品。同埋佢哋嘅澳洲牛舌係我食過最好食嘅牛舌之一啊,脆身同埋彈牙🐮。仲有一定要食嘅炸魚皮同埋粟米。炸魚皮脆到不得了,我相信系新鮮炸嘅。新鮮嘅粟米吸收湯汁變到又脆又juicy😋呢度嘅服務員都幾nice,見我哋坐定就好快嚟問我哋要咩水,而且價錢都算中等,所以我哋班友都鐘意黎呢度,讚讚讚!