2023-12-31 763 瀏覽
食到啱心水嘅感覺真係咁開心!今日要同大家分享南小館嘅美味,在這裏試到咗幾款可以話係屋企人口中讚不絕口嘅菜。首先,佢哋嘅椒鹽豬手香噴噴,又滑又腍,真係吃到停唔到口😋。而個蘿蔔絲酥餅呢,外皮鬆脆得嚟,蘿蔔絲香甜,個餅一扎就聽到嗰啪啦啪啦嘅聲,正!小籠包都有驚喜,咬落去湯汁四溢,每一啖都食得到蝦仁嘅鮮甜,真係解甩。至於腐皮小菠菜就普普通通,但就符合清淡點嘅口味喜好。座位或者擠咗少少,不過人多熱鬧都增添咗食嘅樂趣。翻轉🔄上次食嘅下午茶,今次嚟食晚餐,環境同侍應都無話可講。除咗較細嗰啲份量,其實都算係物有所值,令人食指大動👍。攪得,下次要試下其他分店,希望可以繼續保持佢哋嘅美味同質素。轉轉口味,發掘更多嘅香港本地佳餚!