2019-02-28 883 瀏覽
星期日同屋企人去飲茶係一個唔錯既選擇,今次去左呢間新開既酒樓,分店得兩間。呢間嘅環境都幾靚,坐到卡位仲可以望海景👍茶水方面係直接俾個茶包你,同傳統酒樓唔同,對於茶好講究既你可能會唔太中意,但我覺得可以接受。—————————————————————(早茶,早起的鳥兒有蟲食)#上海小籠包(大點)💰22一般對酒樓既小籠包都唔會抱太高期望,不過呢個都算合格,啲汁多到爆出黎😛#香茜牛肉腸(大點)腸粉夠煙韌👍可以一試#桔仔蝦餃(大點)💰22見到張點心紙,最初係俾張圖吸引住覺得好可愛。黎到見個樣好搞笑,每粒都插住一樣樹苗既物體🤨外貌唔吸引,食落好普通,外面既皮太厚🤢都係普通蝦餃好食啲🤪#醬皇蒸鳳爪(中點)呢間酒樓既鳯爪超正🥰,蒸得夠淋👍,骨同皮係好容易分開,唔似其他會痴埋一舊同有好硬既感覺🤦🏻‍♀️#黑金流沙包(中點)個樣似幾特別,但咬埋質感太粉🤨,但總算做到流沙既感覺,尚算合格。總括而言,呢間酒樓既感覺俾人有種新潮啲感覺,食物算中規中矩,侍應既服務態度幾好,斟茶遞水既速度都算快。整體分數:😋😋😋😋😋😋(十分最高)—————————————————————📍港味 (油塘)油塘高超道38號大本型2樓2

—————————————————————
(早茶,早起的鳥兒有蟲食)
#上海小籠包(大點)💰22

#香茜牛肉腸(大點)

腸粉夠煙韌👍可以一試

#桔仔蝦餃(大點)💰22

#醬皇蒸鳳爪(中點)

#黑金流沙包(中點)

個樣似幾特別,但咬埋質感太粉🤨,但總算做到流沙既感覺
,尚算合格。

整體分數:😋😋😋😋😋😋(十分最高)
—————————————————————
📍港味 (油塘)
油塘高超道38號大本型2樓214號舖
2019-02-22