2023-12-20 876 瀏覽
啊嘩!真係行過見過食過,喺呢間無名小店,食到一碟驚喜萬分嘅豉油皇炒麵!🍜 麵條Q彈得嚟唔黏牙,個香啲豉油味道嗲得滯,仲帶啲甜!叫人食一啖仲想多啖,係咪好掛?靚仔打邊爐咁熱辣辣,個炒麵碟底見少少焦香,呢個就叫做鑊氣十足!再嚟就試吓佢哋嘅鹹蛋黃炒苦瓜,嘩喂,講真,我本身對苦瓜冇咩feel,不過今次食得我重新睇苦瓜。苦瓜嘅苦味同鹹蛋黃嘅鹹香味咁完美嘅結合喺口裡,食完後仲留有啲回甘,真心嘅!話說返個甜品,佢哋自家製嘅豆腐花就真係撻掂晒!滑唔溜手,入口即溶,甜度正中下懷,完美咁收尾我嘅美食之旅。今次嘅美食探險,真係令我燃起咗對街頭食肆嘅熱情,睇黎日後要多啲留意身邊嘅小店,可能就會發現更多嘅美食寶藏。咪話我唔提你哂,試下新嘢,可能會有意想不到嘅驚喜嚟㗎!👍🔥😋