2020-12-12 156 瀏覽
成日都好想去試呢間餐廳,因為佢啲三文治好特別。呢間餐廳好方便就可以去到,喺D出口向左望第一間就係佢啦。拉麵叉燒鐵板三文治🥪($56)聽到個名就知呢個三文治好正啦,佢係呢一間餐廳嘅王牌三文治既餡好豐富,有拉麵,溏心蛋,筍絲,粟米粒,最正最好味既係日式叉燒片😋。 而且,三文治裏面有味噌蛋黃醬,食落去唔會太乾。雖然第一次聽拉麵配三文治好奇怪,但原來係出奇地好match。 大家想食下拉麵,又或者係想食下三文治既話呢個就啱哂。呢個三文治都係一啖都咬唔哂,之後發現原來佢係有刀叉提供,所以建議大家都係用刀叉去食。蝦兵蟹將鐵板三文治🥪 ($62)另外呢個三文治都好好味,因為裏面有又大又酥脆既軟殼蟹😻而且裏面仲有小龍蝦沙律,紫椰菜絲,蘿蔔絲,超級豐富,份量又大又多。呢個包仲有他他醬係入面添架。除咗軟殼蟹外,龍蝦沙律入面仲有啲蟹籽,所以每啖食落去除咗有好豐富餡料外,仲會聽到咬蟹籽入面既’卜卜聲’。而且仲有啲醃製既蘿蔔絲,感覺開胃啲又冇咁熱氣。3日3夜自家手切薯條 (+$39 ~ lunch set)Hand3ag 既薯條係自家製,而且係必食推介。薯條份量好多,同埋係熱辣辣新鮮製造。薯條嘅特別之處係好粗同好

拉麵叉燒鐵板三文治🥪($56)
聽到個名就知呢個三文治好正啦,佢係呢一間餐廳嘅王牌
拉麵叉燒鐵板三文治

蝦兵蟹將鐵板三文治🥪 ($62)
蝦兵蟹將鐵板三文治

3日3夜自家手切薯條 (+$39 ~ lunch set)
Hand3ag 既薯條係自家製,而且係必食推介。薯條份量好多,同埋係熱辣辣新鮮製造。薯條嘅特別之處係好粗同好厚,入面真係有好多薯仔肉,真材實料。而且佢仲有3種醬汁可以揀咋,我哋揀咗松露蛋黃醬。呢個醬香味濃郁,黑松露醬味十分豐富,大家一定要試😋。
3日3夜自家手切薯條

玫瑰鮮奶🌹 (+$10 ~ lunch set)
呢杯飲品賣相超靚,上面有玫瑰花瓣外,下面仲有玫瑰花jam🌹 打卡影相一流。玫瑰花味都好濃郁,而且啲鮮奶都好好飲,一向鍾意玫瑰花味産品既朋友一定要試吓😋。
玫瑰鮮奶

伯爵茶鮮奶☕️ (+$10 ~ lunch set)
鮮奶上面嘅忌廉非常香滑,充滿奶油香味。而且鮮奶上面呢放咗一個迷你嘅Macaroon,原來係朱古力味!食落去好香濃,打卡一流!伯爵茶鮮奶係偏甜身,如果大家怕甜嘅話,不妨嗌少甜呀!

All in all, 我哋覺得蝦兵蟹將鐵板三文治係最好食既。因為軟殼蟹真係好吸引,而且配埋他他醬真係無得頂,當然拉麵叉燒鐵板三文治都好好食,仲有自家手切薯條一定要試吖,因為佢真係真材實料。呢間舖頭入面仲有部自動洗手機,方便大家清潔雙手。店舖職員態度都好好同好細心。下次去尖沙咀諗唔到食咩既話,不妨去 Hand3ag試下佢哋個lunch set!
2020-12-10
拉麵叉燒鐵板三文治