2019-01-01
出面食蛋包飯閒閒地70蚊起跳,有時仲要唔好食☹️但呢間華記士多,每次幫襯都保持到高水準,蛋包飯不只好食仲超實惠,真係街坊價高質貨😍雖然店面好細,客人要坐在後巷食飯,但見佢客似雲來,就知佢的招牌蛋包飯有幾正啦!——————————🔹咖喱蛋包飯 $38📍9.5/10呢度嘅咖喱蛋包飯,係經過改良的港式咖喱炒飯,事關佢入面個飯唔係白飯,而係加入大量雞肉同用醬油炒過的超香炒飯!外面嘅蛋非常嫩滑,旁邊圍著勁量的日式咖喱醬汁🍛,睇落簡直係沐浴在咖喱中的蛋包飯😱日式咖喱汁甜甜地唔會辣,味道完全不似一般港式餐廳一樣稀稀淡淡,反而濃郁又偏稠。醬油雞肉炒飯足料有鑊氣,份量多到連一個大食的男士都未必食得曬,真係超誇張!將炒飯、半熟蛋皮及咖喱拌勻,日式揉合香港本色,真係好夾好好食呀❤️可惜嘢飲方面就差啲喇~每個飯均奉送餐飲,我叫咗凍奶茶,茶味較重,可惜偏淡,最後飲唔晒🤢
——————————
🔹咖喱蛋包飯 $38📍9.5/10
題外話/補充資料:
呢度只得三樣嘢食,咖喱蛋包飯,芝士咖喱蛋包飯和台式滷肉飯,價錢最貴都係$43,仲包埋嘢飲。份量多,就算係大食啲嘅男仔都夠飽,性價比高!