2023-08-05 1370 瀏覽
港版日本蟹道樂走高檔路線裝潢,一入門左邊有個大型蟹池,坐卡位私隱度較高,好有日本既感覺牛蒡沙律牛蒡脆脆的,加上酸酸甜甜既醬汁,係一個開胃既前菜海膽鱈場蟹腳刺身海膽鮮甜,蟹肉刺身滑但欠缺鮮蟹肉味,魚籽並沒有想像中能增加鮮味北海道海膽蟹肉茶碗蒸蒸蛋滑溜,加上三文魚子、蟹肉,穩陣配搭既一道菜燒鱈場蟹腳蟹鉗蒸鱈場蟹主角開始出場,燒過既蟹肉彈牙,先試一口無添加原味,可惜蟹肉味比想像中清,加醋後才會突出蟹味鱈場蟹+蔬菜天婦羅天婦羅做法係全日最感到surprise既味道,鎖住肉汁鮮味,炸粉夠薄身,蔬菜夠新鮮好味鱈場蟹蟹蓋將醋造成透明啫喱,橙紅色既蟹膏、蟹肉、再加上滿滿既蟹子,呢道菜食完好有滿足感鱈場蟹肉羹豆皮内包住滿滿蟹肉,打散左蟹肉出黎,整個湯充滿蟹肉味,超鮮甜,讚凍毛蟹份量十足,蟹膏、蟹肉都好鮮味黑松露鱈場蟹肉蒸飯即場係客人面前蒸既蟹飯,煮既時候好香,但食落比較清淡整餐蟹宴既感覺比想像中性價比低,份量較少,可能始終空運唔夠新鮮,加上可以自由旅行既關係,去日本食會比較化算
港版日本蟹道樂

牛蒡沙律
牛蒡脆脆的,加上酸酸甜甜既醬汁,係一個開胃既前菜

海膽鱈場蟹腳刺身

北海道海膽蟹肉茶碗蒸
蒸蛋滑溜,加上三文魚子、蟹肉,穩陣配搭既一道菜

燒鱈場蟹腳蟹鉗蒸鱈場蟹

鱈場蟹+蔬菜天婦羅

鱈場蟹蟹蓋

鱈場蟹肉羹

凍毛蟹
份量十足,蟹膏、蟹肉都好鮮味

黑松露鱈場蟹肉蒸飯
即場係客人面前蒸既蟹飯,煮既時候好香,但食落比較清淡

$2000 (晚餐)
  • 松葉蟹天婦羅
  • 毛蟹醋物