原來西式cafe x 港式三文治係有驚喜喎🫶🏻Sleepyhead位於月街小巷,cafe雖小但係半露天而outdoor又有露營枱櫈(pet friendly🐶)都幾chill☕️🐷 仲以為三文治食唔飽~一開二澎湃到🐝差啲兩隻手都拎唔哂LOL值得一讚係自家製波蘿包烘得好酥脆,夾住慢煮蜜汁叉燒同玉子燒口感嘅炒蛋非常滿足😍唯一美中不足係真係太巨型,食到幾狼狽🫣🐓 同男朋友一致鍾意呢款多啲!相比起另一款冇咁巨型,可以一口咬到成個包👄本身驚三文治+雞胸會乾爭爭。turns out 三文治烘得perfecto!外脆內軟而且雞肉tender又juicy😋唔太食到chili sauce嘅辣但調味得非常到位👍🏻每啖都爆餡足料,LIKE🫶🏻🥤☕️ 最特別莫過於由「師父好茶」茶葉沖嘅奶茶同咖啡!我地加咗Nitro氮氣,面頭有綿密泡沫,入口更輕型同順滑!大推啊!重點係凍飲冇加冰,唔會飲到一半淡咗。雖然價錢唔便,但香醇又濃~值得🥹奶茶一定會encore!!!🥰餐廳座位唔多,但星期日去到chill住坐,食完玩玩狗都冇人趕係難得嘅舒適🤓見到weekday menu有combo較為相宜,不過食得出店主嘅用心,港西fusi
原來西式cafe x 港式三文治係有驚喜喎🫶🏻

🐷 [黯然銷魂菠蘿叉燒三文治 $𝟖𝟖]
仲以為三文治食唔飽~一開二澎湃到🐝
差啲兩隻手都拎唔哂LOL
唯一美中不足係真係太巨型,食到幾狼狽🫣

🐓 [健身雞胸三文治𝐜𝐡𝐢𝐥𝐢 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞 $𝟓𝟖]
唔太食到chili sauce嘅辣但調味得非常到位👍🏻
每啖都爆餡足料,LIKE🫶🏻

🥤[氮氣泡沫港式奶茶 $𝟔𝟖]
☕️ [氮氣冷萃咖啡 $𝟔𝟖]
奶茶一定會encore!!!🥰

見到weekday menu有combo較為相宜,不過食得出店主嘅用心,港西fusion既有創意又有特色~beyond our expectation🥰
會為咗杯香濃奶茶同足料三文治再黎!