2018-10-18 273 瀏覽
環境方面入到去已經覺得好chill 昏暗燈光同音樂令到環境好relax重點係港式同西式菜既Mix and Match, 今次叫左 糖醋豬腩肉, 車厘子可樂牛腩腸粉同話梅乳豬糖醋豬腩肉一尼到好香 肉質故意煎到表面脆脆地 (似西式佐酒小食既咬口) 所以唔會太油膩 糖醋味好夠 再有蔥香同少少辣椒吊味 車厘子可樂牛腩腸粉 夠滑溜 原片牛腩比腸粉包住 口感同平時茶樓一舊舊切碎咗既牛肉冇得比 好有新鮮感 雖然車厘子係配菜 但係佢甜甜地配埋腸粉既汁好juicy同入味👍🏻最好食係話梅乳豬 乳豬豬皮整得好香脆 肉質煮得岩岩好唔會好老 仲係熱辣辣上碟 話梅醬都好夠味 最後餐廳職員服務好好咁樣問我地意見 仲介紹咗兩隻dessert cocktail - 芝麻糊豆腐花 同 楊枝甘露; 呢度氣氛好好 菜式既mix and match 連Hong Kong Local 都覺得有新鮮感 值得推介👏🏻

車厘子可樂牛腩腸粉
話梅乳豬