2024-01-31 197 瀏覽
喺一個平平無奇嘅日子入面,我去到咗間依家成為我心頭好嘅食肆。🥢 頭先一踏入去,我已經聞到嗰陣撲鼻嘅香氣,我心諗:「哇,嚟咗對地方!」😋首先,我嘗咗下佢哋嘅菜肉包,個皮軟綿又唔會太厚,瞬間咬落去嗰款,爆出嘅肉汁同青菜嘅清甜,交織成一個啱哂口味嘅組合。再一口,完完全全辟出我對這個包點嘅喜愛。💌跟住試咗個香菇雞包,唔使多講,個雞肉滑溜溜,啖啖嘅香菇更加係有咬口,而且味道夠哂鮮,簡直係香到噴晒出嚟。最後,同事話個糯米雞可以一試,得閒就要預留腸胃嚟個大滿足。😉 個糯米粒粒分明,既黏口又唔會過於沈悶,每樣配料份量恰到好處,真係食落有驚喜!總括嚟講,呢間食肆係一個好有本土味道,又唔會傷荷包嘅選擇,係你匆忙生活中嘅一個美食小憩站,唔試真係對唔住自己㖭!🏪🍱