2009-04-10 47 瀏覽
渴望已久想到見城吃, 但晚餐價錢著實付擔不起, 而每次午飯都過了他們的開業時間. 難得今早看電影晨早場, 中午終於可以光顧見城.Assorted Raw Fish Rice Bowl (Deluxe) - 有大蝦, 三文魚子, 吞拿魚等等. 老公吃的後感是: 選料與自選壽司差不多, 下次吃自選壽司好似好D.自選壽司 lunch set - 覺得不錯, 但唔係嘩一聲的感覺. 三文魚子 - 無重醬油, 唔會得個鹹字.壽司蛋 - 每間日本料理自製的功架, 見城的壽司蛋甜, 好似蛋糕咁鬆化. 吞拿魚 - 無我想像中入口即溶, 可能因為有根的關係.黃蘿蔔卷 - 切了條, 好吃D, 但較乾身.檸檬雪糕 - 有果肉, 仲有清新感覺. 似柚子雪糕.Coffee - 唔係即溶 coffee, 似沖粉 feel.

三文魚子 - 無重醬油, 唔會得個鹹字.
吞拿魚 - 無我想像中入口即溶, 可能因為有根的關係.
黃蘿蔔卷 - 切了條, 好吃D, 但較乾身.

檸檬雪糕 - 有果肉, 仲有清新感覺. 似柚子雪糕.
海膽
三文魚子 - 唔會得個鹹字