2018-10-02 261 瀏覽
國慶三日假就係食<1>難得10月1日係連假,一於周圍食足三日之前朋友係gp介紹有間餃子店好得,話d餃子大到膠羹都就斷開每次去新北江都係為左食野,行街就真係麻麻..揾左陣終於係底層揾到依間店,店面真係好細,好逼咁得幾個位有兩張枱已經放到走廊邊,環境麻麻我地兩個人,叫左湯餃同煎餃,試齊兩隻味!唔知係咪因為外賣多,等左差唔多20分鐘都未有得食...如果想環境舒服同本身肚餓嘅,就唔建議去食喇雲耳椰菜豬肉餃 - 湯底好掂!飲得出係老火湯,唔係味精湯底。真係有翅骨嘅香味,好鮮甜~加左魚膠,飲落去囗感比較濃厚唔覺唔覺都飲曬d湯!湯名好長~魚膠淮山翅骨粟米紅蘿蔔豬骨湯最期待嘅餃子好一般,唔算係好食size係幾大粒,料都好多滿滿嘅餡。但味道同囗感唔得,d餡切到太碎,根本食唔到有咩餡係入面,完全冇咬囗。同埋調味偏濃,遮蓋左食材嘅味,唔講都唔知食緊椰菜豬肉,好失望如果配麵就會好d,因為個湯真係好好味!餃子就不要太大期望lu...煎餃上枱嘅時候好靚粒粒金黃飽滿,餃子皮香脆而且薄!但個餡唔得D料冇湯餃切得咁碎,食到有冬菇同肉嘅囗感。但真係太咸喇!!!我食左兩粒已經食唔落,就算加埋湯餃d湯一齊食都
國慶三日假就係食<1>
難得10月1日係連假,一於周圍食足三日

之前朋友係gp介紹有間餃子店好得,話d餃子大到膠羹都就斷開

有兩張枱已經放到走廊邊,環境麻麻
我地兩個人,叫左湯餃同煎餃,試齊兩隻味!
雲耳椰菜豬肉餃

唔覺唔覺都飲曬d湯!湯名好長~魚膠淮山翅骨粟米紅蘿蔔豬骨湯

最期待嘅餃子好一般,唔算係好食
香菇木耳雞肉餃

煎餃上枱嘅時候好靚
粒粒金黃飽滿,餃子皮香脆而且薄!但個餡唔得
D料冇湯餃切得咁碎,食到有冬菇同肉嘅囗感。但真係太咸喇!!!我食左兩粒已經食唔落,就算加埋湯餃d湯一齊食都仲好咸!搞到食完之後不停飲水

如果行街經過新北江嘅,可以一試個湯餃加麵。會愛上佢個湯底,而且價錢經濟
2018-09-29
20 分鐘 (堂食)
雲耳椰菜豬肉餃