2022-07-22
旺角朗豪坊最近新開咗間台灣火鍋店,開業唔夠一個月,聽講門口已經成日大排長龍😲而佢哋嘅食材係由台灣直送,搞到我都忍唔住去試下,懷緬下台式火鍋既味道!🤤套餐總共有四款,分別有台東、台南,台北、台中既主題,帶你遊暈整個台灣美食呀簡直!🤪 入門口之前,會視乎客人去既時段有唔同價錢既套餐去揀,由$148去到$368不等,今次我地揀左平日既晚市時段去食,叫左最豪華$368既「厝內人·吃台北」套餐,呢個餐有個輕奢華盛盤,入面有澳洲M5和牛肩胛肉、手切牛、外裙肉、鮑魚、蠔、蜆等同台灣產水蓮,仲有其他肉類同鍋物配料無限供應~不過由於都幾多客人黎食,座位真係睇彩數,咁岩我地編左去最入既位置,冇乜冷氣,我地仲要叫既湯底係麻辣鴨血藥膳鍋,真係食食下有啲熱😅,呢個座位安排同配置就唔太好😞野食方面,個湯底唔夠麻辣☹️有啲蜆又有沙,而且啲羊肉好蘇🫣但係牛就幾高質🤩手切牛·外裙肉肉質厚身而軟腍,幾多肉汁;澳洲M5和牛肩胛肉口感一啲都唔粗糙,得少量油花,仲好索湯汁😍其他牛質素都唔錯,而啲配料同鮑魚都唔差同幾彈牙,大致上食物質素都算唔錯,咁嘅價錢性價比都算ok 😂