2021-05-24
《香港美孚·Ben哥米線》試到好食嘅餐廳就想即刻寫低!如果食三哥同埋譚仔食到悶,可以試吓美孚嘅Ben個米線!琴日心血來潮去試食,去到排咗大約10至15分鐘。同其他米線餐廳一樣,先揀咗湯底,再揀配料。唔同嘅係Ben哥米線除咗普通嘅麻辣湯底,酸辣湯底外,仲有四款特別嘅湯底,包括:1. 藥膳麻辣湯底:真係有藥膳嘅味道,特別係湯入面嘅杞子,粒粒都有酒味,米線超入味😍2. 芫荽菠菜湯底:超清新,好岩夏天食,食完一啲負擔都冇!想食米線又唔想食辣,芫荽菠菜湯底係好好嘅選擇!3. 沙嗲豬骨湯底(未試)4. 酸辣蕃茄湯底(未試)除咗湯底外,Ben哥嘅配菜同埋米線都好出色!配菜推介大家食豬軟骨,麻辣腩肉,響鈴卷(索曬d湯好正)。我點咗白蘿蔔,但煮得唔夠淋,唔係好入味。另外我見大家都會點墨魚頭,但今次冇試,下次再試下先~米線都有兩款選擇,包括普通米線,同埋五穀米線。味道會差太遠,但五穀米線食落較軟身,中意食淋d既米線既朋友可以參考下~小食我哋點左糖心蛋同埋雞翼尖。糖心蛋係好食嘅但有啲貴,要$10蚊1隻。10分推介雞翼尖,每一隻都好入味,一碟先$18好抵食!*堂食送飲品一杯人均:~$60
試到好食嘅餐廳就想即刻寫低!
如果食三哥同埋譚仔食到悶,可以試吓美孚嘅Ben個米線!
3. 沙嗲豬骨湯底(未試)
4. 酸辣蕃茄湯底(未試)
*堂食送飲品一杯
人均:~$60