2015-10-03 703 瀏覽
7點半去到,時間岩岩好,坐左最後一張4人枱xD鋪面不大,大概得20個位,但本人就喜歡小店果種用心經營、不刻意宣傳既感覺~一入去waiter即刻安排我地坐,由於果後有其它人黎,卡位要分2邊坐,waiter態度都非常之好地請我地調位;落單前都好細心咁問你有無食過,各4款湯底逐一介紹(聽佢講完真係隻隻都想試),落單之後10分鐘唔洗已經上菜,效率幾高~呢度無咩特別野飲,但每張枱都有水壺/杯/紙巾,仲有好得意既7味粉樽,唔會好似有D店咁D樽塞滿晒上一手好拿西用完既漬,好乾淨~友人揀左綠色湯(唔記得叫乜),有east meets west既style,用左橄欖油,湯底清得黎有pesto味幾特別!推介推介!我就點左黑蒜油,另外加左2辣既醬,本人譚仔勉強食到中辣, 諗住日本野點都唔會太辣掛,但原來都有料到,2辣對我黎講岩岩好xD 幾香既辣,同黑蒜油撈埋一齊幾爽,辣到耳仔有D痕痕地xD湯底好飲之餘,X燒都剛剛好,肥瘦/軟硬適中,唔知係咪同黑蒜油湯一齊煮過,吸左D黑蒜油味,好正!本身碗拉麵無包糖心蛋,雖然一粒要另外加$10,但絕對係要試的!流心漿甜甜地,好香,原味啜一啖再加湯啜一啖真係停唔到口,打(食)十
7點半去到,時間岩岩好,坐左最後一張4人枱xD

推介推介!

湯底好飲之餘,X燒都剛剛好,肥瘦/軟硬適中,唔知係咪同黑蒜油湯一齊煮過,吸左D黑蒜油味,好正!本身碗拉麵無包糖心蛋,雖然一粒要另外加$10,但絕對係要試的!流心漿甜甜地,好香,原味啜一啖再加湯啜一啖真係停唔到口,打(食)十個都無問題xD
黑蒜油拉麵
另外一定要讚既係服務真係好好,食完麵我地兩個8婆係度雞啄唔斷,但都無"趕"我地走,而係好“溫和”地問我地岩唔岩胃口、加下水咁,臨走前waiter又好熱情歡迎我地下次黎試其它味,因為是日精選會成日轉等等,真係有日本果種超好態度既服務水平~(重點係無加一!態度好過好多有收加一既餐廳!)

2015-09-29
黑蒜油拉麵