八月一晚,同老公路過砵蘭街搵地方食晚飯,見到沙田頭火鍋新開張,就試吓啦⋯⋯老闆好親切,介紹咗椰子雞鍋做湯底,仲要喺我面前將原個椰青倒入鍋,真材實料,湯底好清甜,好好飲,我飲咗三大碗,正!👍🏻我哋當晚得兩個人,只揀咗本地牛、手打墨魚滑、包心咸蛋蝦丸、水晶粉、雜菜拼盤。碟牛好滑、有牛味,墨魚滑好爽好彈牙,仲有粒粒墨魚粒,好有咬口,另外包心咸蛋蝦丸,食落滿口咸蛋嘅咸香,真係好好食。望見隔離枱叫咗幾款餐前小食,有椒鹽魷魚鬚、醉豬手、蜆蚧鯪魚球….嘩,熱辣辣上台,好吸引,下次一定要同大班朋友或者屋企人一齊食,因為我仲有好多嘢食想試。😋😋店內牆上貼咗好多昔日沙田嘅相片,我自己都係沙田友,所以更加有feel。衷心推介。🤗🤗
2021-08-28
  • 椰子文昌雞鍋、咸蛋包心蝦丸、手打墨魚滑