2018-08-30
今日同朋友行經銅鑼灣買嘢!諗住食埋嘢先返屋企,但我地行咗好耐都唔知食乜,最後見到有間拉麵店好多人排隊,好似好好食,就決定試下!我地入到去,發覺餐廳唔係好大,但佢都唔係擺好多抬凳,所以坐落都好舒服!之後我地開始睇Menu啦,叫咗個鷄百湯豚骨拉麵同埋黑松露拉麵,小食就叫咗個男爵薯餅!首先要講下個豚骨拉麵,湯底非常濃郁鮮甜,而且佢拉麵煮得剛剛好,食落好有口感,豚肉大大塊,肉汁肥美,肥廋適中,而且仲送上一隻溫泉蛋!之於個男爵薯餅係店員推介,食落果然冇失望,兩塊分別係牛肉薯餅同紫薯薯餅,佢外層炸得金黃鬆脆,但食落唔係好油膩,而我比較喜歡紫薯味,因為味道好濃,口感豐富!我仲叫咗一杯叫可爾必思既嘢飲,睇個名真係估唔到係咩呢?最後問咗店員原來係乳酸飲品,飲落都好特別,好似香焦奶昔溝益力多,配埋冰粒,非常消暑,好適合夏天喝!所以大家有機會一定要試試!
首先要講下個豚骨拉麵,湯底非常濃郁鮮甜,而且佢拉麵煮得剛剛好,食落好有口感,豚肉大大塊,肉汁肥美,肥廋適中,而且仲送上一隻溫泉蛋! 之於個男爵薯餅係店員推介,食落果然冇失望,兩塊分別係牛肉薯餅同紫薯薯餅,佢外層炸得金黃鬆脆,但食落唔係好油膩,而我比較喜歡紫薯味,因為味道好濃,口感豐富!