2018-11-14
好耐之前食過尖沙咀分店,今次就試下屯門店。我點左濃厚豬骨豚肉玉子拉麵($88),"友人"就點左豬骨豚肉紫菜玉子拉麵($98)。食拉麵最重要就係湯底。霸嗎既豬骨湯底非常濃郁,充滿豬骨味。”友人”覺得比其他拉麵店好味,係佢心中既頭幾名,但我就未去到好鐘意既程度(可能係因為似老火湯?)。拉麵麵質我揀左軟麵,但同”友人”既適中係無分別,唔知係2碗都係軟麵定2碗都係適中。拉麵份量好多,一碗我就食唔哂。豚肉厚切又大塊,半肥瘦,好正。流心蛋唔知係咪浸左係湯到太耐,偏熟,唔夠流心(不過”友人”都覺得滿意)。(個人口味: 3.5/5)(個人口味: 3.9/5)價錢稍貴,不過同食物質素係成正比既。埋單先發現原來霸嗎係免加一服務費,真係要俾個like! 3週年仲送左張coupon,惠顧正價拉麵即送彈珠汽水或3件炸雞或燒餃子。唔知月尾前會唔會食多次呢。
(個人口味: 3.5/5)
(個人口味: 3.9/5)