2017-09-03 139 瀏覽
今晚又是旺角米線夜,帶埋李公子同母親大人,一於去試下被人稱讚雞湯底的米線舖米線menu有自選配料或概定湯底的配搭,我自己就繼續試辣,食麻辣湯底先。雞件都算多及大件,起碼有6-7件,而且都好食,唔會有雪藏雞味,小辣都辣, 需要加一小配湯去溝溝佢,幸好不用額外加錢湯底的確甜,有雞味,味精味唔突出,但米線就好似有啲未煮好,有啲位仲好硬。成餐驚喜是芫荽湯底,母親大人食到讚晒口,見到都開心,成配湯都是綠色,足夠的芫荽味,絕對岩晒芫荽迷阿而且雞件都是脾位,夠多肉及滑身,最後配湯仲飲晒添雞油飯,但配有菇粒在內,成配飯都好香香菇及雞油味,希望份量可以再多啲值得一提的是,落左單唔夠五分鐘,兩碗米線都已經陸續送上,速度十分快,做到客人速來速去!

麻辣雞湯米線

芫荽雞湯米線

而且雞件都是脾位,夠多肉及滑身,最後配湯仲飲晒添

海南無骨雞油飯

2017-08-28