2020-06-07
好耐無打邊爐啦!今日終於夠膽約一個好朋友一齊見個面十下十下🧛♂️上網揀咗間座位坐得闊落啲嘅火鍋店 原來仲有雞煲添 可惜得兩個人驚食唔晒 所以照舊齋打邊爐算啦🧛♂️叫咗個鴛鴦鍋 蕃茄薯仔濃湯加沙嗲鍋 重口味又得 清淡啲又得🧞♂️估唔到沙嗲湯底都咁多材料 有秀珍菇芽菜木耳🧚♂️ 木耳好大塊好爽口 秀珍菇吸左沙嗲湯底勁正🧚♂️因為兩個人食 唔可以叫得太多款式 下次一定要搵多啲人一齊食所以叫咗個餃餃陣 一共可以試到四款雲吞水餃🥟鮮蝦雲吞好大粒蝦 好新鮮 皮薄餡靚🧞♂️ 韭菜餃都好正味道鮮明 就算煮耐左個皮都冇穿🧞♂️韭菜超香沒有太多嘅調味料 唔會遮蓋左韭菜嘅清香因為朋友唔食牛 所以我哋叫咗羊肉片 羊肉嘅部位好靚 帶少少脂肪 肉質幾細嫩 唔會好似豬肉咁韌 羊肉最適合配沙嗲湯底 正🧚♂️我地仲叫左個紅薯粉 一半吸哂蕃茄薯仔既清甜 另外一半就落咗啲沙嗲湯 兩種風味都超滿足🧛♂️
羊肉片