2023-01-14 285 瀏覽
Hello 大家好👋🏻!今日我同朋友嚟到位於牛頭角嘅「亞金南洋茶室」。 餐廳內用木枱木櫈, 顏色裝飾都好有南洋味, 感覺好正宗😆。今次同大家分享一下佢哋嘅中午套餐。美食攻略:佢地有兩類套餐, 一係湯河粉, 二係撈檬粉。我今日點咗「越式牛腩拼牛丸湯河粉」。 河粉一遞上就聞到一陣濃烈嘅牛肉湯味🤤, 即刻刺激起食慾。 牛丸口感似牛筋丸咁有咬口而且有牛味, 牛腩片夠淋,入口即化😋。河粉夠滑,唔會一夾就碎, 整體上都好好食。友人就點咗「越式蝦餅雞翼撈檬粉」。一貫嘅香茅炸雞翼,香脆可口, 蝦餅彈牙好有蝦鮮味。 檬粉爽滑,無出現膠著狀態😆。 味道口感都好正宗。另外, 跟餐加$20可以食到鮮油咖央多士, 多士香脆唔乾, 厚切鮮油加埋咖央醬, 當做餐後甜品相當唔錯。 加埋杯凍嘅黑啡, 呢個配搭認真妥當😋。美食指數:5🌝最高味道:🌝🌝🌝🌝🌚環境:🌝🌝🌝🌝🌚服務:🌝🌝🌝🌚🌚賣相:🌝🌝🌝🌝🌚

今次同大家分享一下佢哋嘅中午套餐。

美食攻略:
越式牛腩拼牛丸湯河粉

佢地有兩類套餐, 一係湯河粉, 二係撈檬粉。

越式蝦餅雞翼撈檬粉

鮮油咖央多士