2024-12-18 151 瀏覽
雙拼湯餃十隻($48)湯底揀咗蕃茄薯仔湯,味道不錯,酸酸甜甜,碗正中間有一pat蕃茄薯仔蓉。椰菜冬菇雲耳豬肉餃,餃子正常size,餃子皮厚薄適中,滑溜,有咬口。餃子餡飽滿,豬肉餡唔算多,反而椰菜冬菇雲耳佔多啲,所以口感較清爽。香芹芫荽豬肉餃,西芹味濃,芫荽味亦足,口感同樣清爽。雙拼煎餃十隻($52)本來要咗白菜豬肉餃+韭菜豬肉餃,點知我嗰份比錯咗隔離枱,而隔離枱嗰份十隻都係韭菜餃,但因為已經等咗半個鐘以上,所以唔等了,要咗呢十隻韭菜豬肉煎餃。餃子皮香口,但摺疊位就硬咗少少,餃子餡同樣飽滿,大量韭菜,味濃。食食吓,員工送上五隻煎餃作補償,話係白菜豬肉餃。但咬開,其實係椰菜冬菇雲耳豬肉餃,well,多咗五隻食,唔可以要求咁多。個人覺得,湯餃好食過煎餃。
雙拼湯餃十隻($48)
香芹芫荽豬肉餃,西芹味濃,芫荽味亦足,口感同樣清爽。

雙拼煎餃十隻($52)

個人覺得,湯餃好食過煎餃。
雙拼湯餃十隻
雙拼煎餃十隻