外出食飯想健康啲嘅話又一選擇! 今日嚟到灣仔區嘅《椰粉湯紅》用膳,一坐低我就叫咗呢到「首創竹絲雞海南雞椰香飯套餐」呢個套餐跟一碟油菜 $108;另外仲有旋風式「燒炭燒鰻魚椰香蛋包飯」$78同每日精選「食療拿杯湯」$28今日嘅拿杯湯係「淮山赤小豆扁豆湯」,呢個湯啱晒而家呢啲又熱又濕嘅天氣! 而我個蛋包飯以$78 嚟講剩係有個旋風蛋都覺得加晒分!醬汁,跟埋嘅椰汁同個飯都好夾,幾好味。而竹絲雞做海南雞真係第一次食!以為竹絲雞肉比較少,但事實上佢只係無咁肥,廚師都處理得啲雞好嫩同好滑~ 仲會跟埋碟菜真係啱晒我呢啲無菜不歡嘅朋友仔‼️ 呢間鋪真係啱晒養生又或者鍾意滋潤湯水嘅朋友,好鍾意佢哋concept天然無添加,咁就食都食得安心啲!📍灣仔軒尼詩道61號四寶大廈地下
炭燒鰻魚椰香蛋包飯」$78同每日精選「食療拿杯湯」$28

📍灣仔軒尼詩道61號四寶大廈地下