2024-07-15
今日同朋友食飯,發現咗呢一間超正嘅餐廳,無論係食物嘅質素同埋個景都係一絕,價錢亦都好合理!強烈推薦俾大家! !Set lunch 1:烤西班牙黑毛豬架配薯菜🐷呢個西班牙烤豬真係好有驚喜!大家睇相就知道佢塊扒有幾厚,最難得嘅係佢咬落去一啲都唔柴唔韌,而且係保留咗好多肉汁,呢個真係好考驗廚師嘅功夫,可以睇得出佢哋做扒真係做得幾出色!Set lunch 2:日式燒汁牛肉柚子沙律🥗呢個柚子沙律都唔錯,牛肉都係好新鮮Juicy,沙律菜亦都係好新鮮,食落好清爽,所以呢個沙律好適合夏天食!另外一題佢哋set lunch除咗有煮食之外,亦都會有湯同埋飲品,我哋揀咗一個黑松露惹菌湯同埋法式蠔湯,兩個湯都好有驚喜,尤其係個黑松露湯,菇味好濃郁,好好味!波士頓龍蝦西班牙海鮮焗飯🦞呢個係我哋最期待嘅,亦都完全冇令我哋失望!除咗有波士頓紅蝦之外仲有青口,蜆,同埋其他蝦,所有海鮮都係好新鮮,肉質好彈牙!最驚喜係佢嘅飯,每一粒都果滿咗酸酸甜甜嘅特調醬汁,食落超級開胃,一啲都唔會覺得滯!值得一提嘅係佢哋個景都好靚,30樓連天台,望出去飽覽跑馬地嘅景色!如果夜晚嚟就可以嗌杯嘢飲,然後上天台嗰度一邊同朋友暢談一邊欣賞維港
Set lunch 1:
烤西班牙黑毛豬架配薯菜🐷
Set lunch 2:
日式燒汁牛肉柚子沙律🥗
波士頓龍蝦西班牙海鮮焗飯🦞
值得一提嘅係佢哋個景都好靚,30樓連天台,望出去飽覽跑馬地嘅景色!如果夜晚嚟就可以嗌杯嘢飲,然後上天台嗰度一邊同朋友暢談一邊欣賞維港景色,諗起都覺得好chill!