朋友問有沒有推薦的酒吧,我就立即從我的收藏口袋中找了這家🤣除了是因為有高樓夜景、live band, 還是因為有我想嘗試已久的煙燻白鱔🤣環境好,服務更是十分熱情,總括而言很高分❣️ ✿ 日式醬燒煙燻白鱔 $288衝著這而來的😍 十分推薦大家跟著衝😌presentation 一流, 木盒+煙霧在背景的燈光下, 像一個放滿珠寶的寶盒😂白鱔份量足夠3-4人分享😋肉感彈牙,油脂豐盈,煙霧不是虛有其表, 白鱔全得到煙燻香氣的加持醬燒的調味恰到好處,微甜,減低肥膩的感覺還配了少許薑蓉,看似不配合,我嘗試過後覺得還可以,供大家轉換口味之用, 不過當然原來的調味已經很出色了😝 ✿ 意式羅勒香草醬雜菜沙律 $128作為沙律控,我很喜歡這款沙律😍意式雜菜 包括節瓜甜椒南瓜等,大片厚身多汁, 軟硬程度適中,不覺油膩,也沒有烤焦了的痕跡,配香草羅勒醬很清新還有數塊大片的硬質山羊(?)芝士😍底部有少許沙律菜 酒類的種類很齊全餐廳還有天台花園,那天太累就沒有上去拍照了,大家自行探索一下 據說打卡很出色🤣午餐看起來也很划算😍會回訪
朋友問有沒有推薦的酒吧,我就立即從我的收藏口袋中找了這家🤣

環境好,服務更是十分熱情,總括而言很高分❣️

✿ 日式醬燒煙燻白鱔 $288

衝著這而來的😍 十分推薦大家跟著衝😌
白鱔份量足夠3-4人分享😋
肉感彈牙,油脂豐盈,
日式醬燒煙燻白鱔

煙霧不是虛有其表, 白鱔全得到煙燻香氣的加持
醬燒的調味恰到好處,微甜,減低肥膩的感覺

✿ 意式羅勒香草醬雜菜沙律 $128
意式羅勒香草醬雜菜沙律

作為沙律控,我很喜歡這款沙律😍

還有數塊大片的硬質山羊(?)芝士😍

底部有少許沙律菜

酒類的種類很齊全

午餐看起來也很划算😍會回訪
2024-06-27 2925 瀏覽
銅鑼灣灣仔一帶美食數之不盡,今日朋友介紹喺恒匯中心高層呢邊有間靚view 餐廳,想一齊chill下~上到黎發現同場已有大約二三十人係到舉行家庭聚會,氣氛熱鬧,不過當日就冇LIVE BAND,落地玻璃可以俾大家一路食飯一路欣賞下灣仔既景色,幾岩有特別事慶祝。我地叫左一份德國豬手腸拼盤/西班牙辣肉腸青口配面包/法式蠔汁鮮蠔芝士焗意粉,本來門面+有靚VIEW以為野食價錢都會幾貴,但原來勁抵,每樣都係100-200蚊。西班牙辣肉腸青口配面包辣肉腸炒青口令到青口味道比起一般就咁焗多左D辣味同埋層次比較豐富,青口本身夠厚肉大隻,配料可以放埋上去一齊擺入口。另外,面包超有驚喜,脆同埋有好濃既蒜蓉香味法式蠔汁鮮蠔芝士焗意粉我地簡左喱個比較少見既鮮蠔芝士焗意粉,本來都有D驚會好腥,但味道原來出奇地夾~用蠔汁焗既意粉有種特別既鮮味,而鮮蠔份量亦都唔少,或者因為用左鮮蠔去焗,整個意粉整體唔乾但有濃濃既蠔味,超特別德國豬手腸拼盤豬手上菜時已經切好,唔需要另外再切。豬手味道非常好,唔會死咸,表皮夠脆,同埋廚房都切得幾好,肉同皮都可以一齊食到。腸既份量非常多,建議3個人分食,個人最喜歡豬肉腸,夾埋酸菜食可以解膩。

西班牙辣肉腸青口配面包

法式蠔汁鮮蠔芝士焗意粉

德國豬手腸拼盤

今次雖然冇飲酒,但見到酒既選擇都非常多,價錢公道,非常推介有特別事要慶祝既朋友黎喱到chill下。
2024-06-20
今日突登拎假休息,膽粗粗揾左一間一致好評既餐廳同朋友食,結果都真係冇揀錯!🤩呢間餐廳位於一棟商業大廈頂層,冇去過絕對唔知呢到有間餐廳係到🥹 我同朋友避開繁忙時間,大概兩點幾先到,好彩仲有lunch set揀🥳一入到去,已經俾個景觀嚇親,勁開揚同埋勁靚,望到維港急跑馬地馬場😍😍 餐廳好大,樓頂好高,感覺好闊落👍🏻 隔離仲見到有個Band show area,係for餐廳夜晚有live band show,可惜晏晝冇,如果唔係一定好有氣氛🤩隨即同朋友點咗兩個lunch set加小食,話晒都放假嘛😗前菜 (蕃茄蝦湯+香草麵包&蕃茄麵包)首先So sorry🥹🥹店員好盡責講解湯同麵包既製作方法,但我腦裝草,唔係好記得佢講咩🥹淨係記得佢話蝦湯好濃郁係因為用鮮蝦蝦殼煮兩次等等。的確,真係好有鮮蝦味,反而蕃茄味一開始唔係好出,慢慢地先會飲到蕃茄既味道,仲有橄欖油同埋黑椒俾你按口味調配,而淨係湯既份量都唔少!🙈另一方面,麵包分香草同埋蕃茄味。香草味好香好鬆軟,蕃茄麵包都好特別,比香草麵包較脆,好加分🤩香煎帶子、野菌配黑松露魚子醬凍天使麵 ($168)朋友食左一啖就爆咗句好好味!賣相方面,兩種菇圍住天使
隨即同朋友點咗兩個lunch set加小食,話晒都放假嘛😗

前菜 (蕃茄蝦湯+香草麵包&蕃茄麵包)
蕃茄蝦湯
前菜 -香草麵包+蕃茄麵包

香煎帶子、野菌配黑松露魚子醬凍天使麵 ($168)
香煎帶子、野菌配黑松露魚子醬凍天使麵

朋友食左一啖就爆咗句好好味!賣相方面,兩種菇圍住天使麵,見到兩種菇嘅外型同排序都有花心思。而每一條天使面都有滿滿嘅黑松露魚子醬,天使麵嘅上方就有帶子仲有三文魚籽,擺碟已經好精美😍
味道方面,凍天使面好清爽,加上濃濃嘅黑松露魚子醬,令口感更為豐富!食材高質,帶子煮得岩岩好,肉質唔會韌☺️☺️

法式龍蝦米多配龍蝦汁意粉 ($198)
法式龍蝦米多配龍蝦汁意粉

呢啲賣相已經好高級,龍蝦啖啖肉,鮮甜美味,好容易切出嚟,亦都好多膏,好深印象。意粉配有龍蝦汁,十分香濃。一般食開意粉,去到最尾個醬汁都會有少少膩同埋dry嘅感覺,但係呢一碟可以撐過去🤣唔知係咪因為底部嘅意粉,個龍蝦汁更加濃郁,最後完全K.O.咗成碟意粉🥰 (唔係因為我大食OK ?😗)留意返,佢都要時間烹調,趕時間既就要留返下次先試到啦🥹

泰式炸蟹餅 (Option + $38)
泰式炸蟹餅

嗱,淨係講價錢,見到正價係90幾蚊, lunch Menu加$38就有,係咪要叫先?🙈🤣 出到嚟,個炸蟹餅都超有料,切開一半係會見到蟹肉仲有其他配料喺度,個泰式汁仲要係廚師自己調配,同蟹餅好match (當然淨係食蟹餅都好夠味)🤩🤩

廚師精選甜品 (Option + $48)
精選甜品

呢個甜品係集合咗餐廳三款甜品而成,廚師想客人試晒三款甜品,所以就出咗呢一個option😍 三款甜品包括焦糖蘋果蛋糕,栗子蛋糕,同埋榛子朱古力蛋糕(?) 我最鍾意焦糖蘋果蛋糕,一陣可以講多啲🥳栗子蛋糕正常發揮,好栗子🤣 朱古力蛋糕好脆,幻想係食緊金莎咁,偏甜,但因為佢好脆,同另外兩款Texture又好唔同🥰

西班牙蒜片炒蝦 ($198)
西班牙蒜片炒蝦

炒蝦好惹味,有少少少少辣,刺激味蕾🎢 蝦好大粒,蝦肉好爽,好鮮,仲有大大粒嘅菇,好味但我係食唔晒的,真係太多🤣🥹🙈🙈

焦糖蘋果蛋糕 ($78)
焦糖蘋果蛋糕

超級出色!要再encore!底部有滿滿嘅蘋果果肉,焦糖有少少苦味,中和咗個甜味令到佢唔會太甜,個cream本身好軟滑,兩樣嘢夾埋超級match,如果佢出個生日蛋糕size就好啦🤣🫰

佢仲有個空中花園,可以比狗仔上去架!個天台都好大,可以容納唔同性質嘅客人,例如飲酒超、chill、食野等。不過,天台因安全問題,落雨等原因有時未必開放,最好打電話book枱加問下店員有冇開放☺️ 但係依然可以坐室內,一樣咁有氣氛❣️店員仲推介晚餐有三樣嘢多人點,包括煙燻三黃雞、煙燻白鱔同埋豬手,都係需要好多功夫去完成嘅菜式。有興趣可以book枱時order埋,同埋要預時間去食,真係會feel到佢哋嘅用心💕

結論
🫰廚師用心烹調
🫰味道出色
🫰環境優雅靚景,仲有night music show同天台可以chill!

好味度:10/10
回頭度:10/10

餐廳資料
餐廳名稱:City Dancer Grill & Live Music Bar
餐廳地址:灣仔灣仔道232號恆匯中心30樓
營業時間:星期一至三12:00 - 02:00;星期四至六12:00 - 04:00;星期日 全日休息
蕃茄蝦湯
前菜 -香草麵包+蕃茄麵包
香煎帶子、野菌配黑松露魚子醬凍天使麵
法式龍蝦米多配龍蝦汁意粉
泰式炸蟹餅
精選甜品
焦糖蘋果蛋糕
「City Dancer Grill & Live Music Bar」位於灣仔恆匯中心頂樓30樓,樓底高,裝潢時尚有格調,為一家酒吧西餐廳,最特別嘅係晚上九點左右就會有駐場歌手表演Live Music,眼看都有幾檯人為音樂而來。Guinness ($108): 健力士黑啤其實一啲都唔苦,醇香幼滑,微甜,帶咖啡及麥芽香,係我最喜愛嘅啤酒。芝士焗炸薯條($48): 粗薯條先炸,後加芝士焗製,酥脆具薯味,且帶芝士咸香,為不錯的佐酒小食。法式蠔汁鮮蠔芝士焗意粉 ($198): 呢個意粉幾特別幾好食,芝士白汁中滲透蠔汁嘅鮮香,醬汁稠密,非常濃郁,另有三顆蠔肉,肉質飽滿幼嫩,肥美鮮甜,絕對值得一試。慢煮西班牙豬架配蘋果醬($238): 慢煮方式煮製,熟度不能自選,但其實都睇得出豬鞍肉唔係Well Done,其肉質仍保持細嫩,具肉汁且有彈性,肉味香濃,豬皮帶有Crispy口感,有少少燒腩仔皮嘅香味。蒜香牛油烤野菌($48):隨便搭多一個side dish,蒜蓉牛油炒就一定好食架喇,野菌香滑多汁。

2024-05-07
去到cwb食dinner 慶祝朋友生日~位置離time square行少少個building勁靚,超高樓底,非常豪華🤣餐廳位於30/F最高一層一入到去個裝修好靚,景觀一流有一個好大嘅電視,同埋好大嘅stage可以有live Music餐廳大玻璃盡覽維港銅鑼灣一帶嘅高樓景色,非常之靚日落嘅時候更添浪漫Smoked salmon caesar salad份量非常之大,沙律菜好新鮮,亦都有三大舊嘅煙三文魚,食落清新~Australian beef cheek meat creme fettuccine 勁creamy,闊條麵好掛汁🥹和牛真係好濃味,入口好有牛味,鐘意闊條麵必叫! Rack of lamb第一次咁正嘅羊架🥰皮脆肉嫩,啲肉都偏瘦,五成熟唔un,真係食到好重嘅羊味,加上佢嘅照燒汁亦都好夾🤤非常推介!另外叫左兩杯紅白酒,正正常常啦。如果想叫cocktail,會有bartender過黎問你想飲咩type咩味既😂整體係環境好好,食物好食,大推羊架🤤已經決定左再黎食haha
去到cwb食dinner 慶祝朋友生日~
位置離time square行少少
個building勁靚,超高樓底,非常豪華🤣
餐廳位於30/F最高一層

一入到去個裝修好靚,景觀一流
餐廳大玻璃盡覽維港銅鑼灣一帶嘅高樓景色,非常之靚
日落嘅時候更添浪漫

Smoked salmon caesar salad

Rack of lamb

Friday Night 想慰勞自己一周工作嘅辛勞,推介呢間 🍽️City Dancer 💃🏻 ,除左有高層山城景,裝修高級又夠chill✨ 指定時段仲有live music演唱🎶 超有fu的~伴隨落地窗外黃昏景色,開始享用晚餐,先黎一道碳燒美國頂級西冷(12oz)🥩 $488,7成肉質鮮嫩多汁,肉味香濃。特調醬汁令西冷味道提鮮👍🏻再用杯Mocktail: Kiwi Flip Flop 🥝 清清味蕾,奇異果+ Yogurt + Soda 配塔出黎清爽Refreshing✨到9點左右,仲有駐唱歌手自彈自唱,用餐人士都聽得好投入,點歌之餘仲上台唱埋一份,氣氛非常好💯下次再上黎Chill下,欣賞窗外靚景,試多幾款菜式同聽靚歌🥂🎶

1990 瀏覽
2024-09-16 504 瀏覽
訂了今日16/9中午12點午餐,上到去餐廳暫時只有我和朋友二個人,史上最差的服務😡,見到兩個職員,個樣好似沒有靈魂似的,坐低一陣,問他們攞菜牌唔比,叫我自己用二維碼落單,我要求協助電子下單,他們唔理,問原因,更加愛理不理,激到我最後和朋友離座走人,見到我們要走,他們還是一副事不關己的態度,其實8月27號晚和朋友才去了一次晚餐,當時感覺還算可以,所以再去一次試吓午餐,冇諗過今天的服務令我畢生難忘,今時今日這樣的服務態度,香港的景況想好都很難,難怪好多人要北上消費,究竟而家的打工人抱着什麼心態去工作?一邊領取工資,但就很不負責任地工作,真的難為了老闆,請着這樣的員工,簡直倒米😡😡
2024-09-16
午餐
2024-09-03 570 瀏覽
望住跑馬地全景 同時亦可眺望維多利亞港靚景靚地方浪漫氣氛室外室外同樣精彩西班牙蒜片炒蝦蝦肉去蝦挑腸 大蒜香氣與橄欖油濃郁口感相得益彰一種地中海風情 加入一些九層塔 小蕃茄 辣椒粉&檸檬汁
比利時脆朱古力慕絲蛋糕濃郁巧克力風味和輕盈慕絲質感甜度恰到好處 帶有微妙苦味與甜味脆底酥脆 食落去有種金莎嘅感覺意式蕃茄海鮮意粉沙白 青口蓋面 賣相吸引 香濃番茄醬融合了地中海風情意大利粉口感煮至 al dente,嚼勁十足
烤菇、黑松露、白露荀雜菜意大利粉將多種食材和獨特調味巧妙結合烤菇香氣與黑松露獨特風味 一種深邃口感白露荀微甜 清香 黑松露細碎顆粒點綴在上面— City Dancer Grill & Live Music Bar —地址:灣仔灣仔道232號恆匯中心30樓
望住跑馬地全景 同時亦可眺望維多利亞港

脆底酥脆 食落去有種金莎嘅感覺

意式蕃茄海鮮意粉
沙白 青口蓋面 賣相吸引
香濃番茄醬融合了地中海風情
意大利粉口感煮至 al dente,嚼勁十足

烤菇、黑松露、白露荀雜菜意大利粉
將多種食材和獨特調味巧妙結合
烤菇香氣與黑松露獨特風味 一種深邃口感
白露荀微甜 清香 黑松露細碎顆粒點綴在上面

地址:灣仔灣仔道232號恆匯中心30樓
2024-08-31 569 瀏覽
難得放假想搵間餐廳chill下,之前見到人推介呢間係灣仔頂樓既sky bar! 可以俯瞰成個灣仔夜景🌙😍 就決定要入黎relax同chill下! 餐廳餐面仲有個stage 應該不時會有駐場歌手表演tim• 🥗 煙三文魚凱撒沙律微微煙燻過的三文魚,再帶點自然的魚油香配上爽脆的沙律菜一齊食,十分開胃~· 日式清酒煮蜆配蒜蓉包蜆肉無任何沙粒/腥味,配上清酒一齊食,更有提鮮作用,而佢個蒜蓉包造法同坊間有少少唔同,師傅將多士焗得好香脆,然後再將蒜蓉醬直接茶上表面,作為蒜蓉控既我十分欣賞🙂‍↕️🤞🏻· 慢煮澳洲和牛面肉、牛筋忌廉闊條麵🍝食得出和牛比普通牛肉油花更細緻,肉質更軟腍,膠質更豐富、牛根炆得好軟稔,唔會太痴口;而闊條麵質感剛剛好,再掛上忌廉汁一齊食,都唔會太膩👍🏻· 慢煮西班牙豬架配蘋果醬 (Side dish: 黑松露薯蓉)🐖🍎豬架味濃郁,帶有脂肪、油脂,鬆軟美味師傅輕輕煎香至金黃,更加有助吸收肉汁,所以咬落去除左好嫩之餘,而且好juicy~蘸上蘋果醬,醬汁層次更豐富呀· Kiwi Flip-Flop🍸最後叫左杯signature mocktail! 表層用左Yogurt,內裡加上Kiwi

• 🥗 煙三文魚凱撒沙律
微微煙燻過的三文魚,再帶點自然的魚油香
配上爽脆的沙律菜一齊食,十分開胃~

· 日式清酒煮蜆配蒜蓉包

· 慢煮澳洲和牛面肉、牛筋忌廉闊條麵🍝

豬架味濃郁,帶有脂肪、油脂,鬆軟美味
蘸上蘋果醬,醬汁層次更豐富呀

· Kiwi Flip-Flop🍸
最後叫左杯signature mocktail! 表層用左Yogurt,內裡加上Kiwi汁,呢個配搭幾特別同少見!但甜度岩岩好,值得一試,亦為呢餐飯畫上完美句號!
2024-08-28 548 瀏覽
今日放工係灣仔同朋友食左一間酒吧西餐廳,只可以講呢到既環境真係滿分除左裝修環境舒適,坐得好舒服,間餐廳係30樓,加埋落地大玻璃可以睇到港島既夜景而且夜D既時段仲有live band,氣氛好好首先個Drink Menu已經好特別,係有背光,係咁暗既環境下係幾好,如果個正Menu都係咁既設計就好我地叫左四道菜,首先係日式醬燒牛肉柚子沙律,牛肉煎得剛剛好,外層香脆,內層鮮嫩多汁,而且醬汁甜甜地,帶有一絲柚子嘅清香,好開胃第二道係慢煮澳洲和牛面肉牛根忌廉闊條面, 呢道菜真係好有驚喜!和牛面肉煮得非常軟腍,入口即化,而且個忌廉汁好濃郁,配上闊條面,口感豐富,好滿足!第三道係慢煮西班牙豬架配蘋果醬,呢道菜嘅豬架肉質鮮嫩,而且唔會太肥,配上酸酸甜甜嘅蘋果醬,真係好夾!最後我地仲叫左芝士焗炸薯條,呢道菜係經典之選,薯條炸得香脆,加埋鋪左芝士去焗,黎到個陣熱辣辣,真係好正!總括黎講,呢間餐廳環境100分, 野食都有90分以上, 如果情侶想2個人撐下枱腳, 或者一班人想搵個地方飲杯野, 呢到絕對係一個好地方
而且夜D既時段仲有live band,氣氛好好
2024-08-15
2024-08-22 627 瀏覽
今日同朋友食飯,想搵間環境好D嘅餐廳,揀左呢間位於銅鑼灣恒匯中心頂樓餐廳,有落地大玻璃,可以睇到灣仔跑馬地景色,仲可以見到跑馬地馬場, 樓底高,座位舒服。餐廳可以上一層去天台有個空中花園可以上去影下相,天氣無咁熱都可以上去飲下野。餐廳食物選擇好多,個drink list都好特別,打開會發光咁。泰式青木瓜鮮蝦沙律落單嘅時候店員特別提我地有鮮蝦,驚客人有海鮮敏感,非常細心。鮮蝦爽口彈牙,青木瓜加埋酸汁一齊食,非常開胃,分量都唔少。Cold Cut Platter一上枱已經覺得份量好多,食落肉質柔軟,淡淡的甘甜芳香,唔會死咸。慢煮澳洲和牛面肉、牛根忌廉闊條麵店員介紹呢個係最多人點嘅菜式,牛面肉厚切,啖啖肉好滿足,肉質好腍,闊條麵軟硬度與口感唔錯,加埋醬汁食得出有少少芝士,配合得好好。黑松露薯蓉質地好creamy,好重黑松露味,望落好似好細碟,但其實都好多。Kiwi Flip Flop & Blueberry Fizz叫左2杯mocktail味道都唔錯,有果味又唔會好甜,好清新。

泰式青木瓜鮮蝦沙律
Cold Cut Platter
慢煮澳洲和牛面肉、牛根忌廉闊條麵
黑松露薯蓉
2024-08-22 522 瀏覽
呢間餐廳個景觀唔錯,可以望到馬場,而且仲有人唱live。今晚趕得切happy hour,酒精飲品買一送一,即刻叫 cocktail 啦。我地今晚兩個女士聚餐,所以叫唔到太多嘢食,而我地所點嘅嘢食都好好味,份量都好足夠,所以呢到可以有下次。
2024-08-15
  • 三文魚子牛油果多士/西班牙火腿蕃茄莎莎多士
2024-08-21 483 瀏覽
灣仔一向多美食,今次黎左呢間天際餐廳,夜晚仲可以飽覽成個灣仔景色🌃煙三文魚凱撒沙律 煙三文魚份量充足,魚油香十分濃郁,再配上新鮮沙律菜,淋上凱撒汁,作為開胃菜一流!慢煮西班牙豬架配蘋果醬 (加黑松露薯蓉)西班牙豬表面帶有網燒感覺,肉質十分嫩口,顏色呈粉嫩狀態,幾乎做到入口即化嘅感覺,再蘸上蘋果醬一齊食,甜甜地味道非常可口!黑松露薯蓉十分幼滑,再帶有濃郁的黑松露香味,尤其惹味!日式清酒煮蜆配蒜蓉包蜆肉鮮味十足,粒粒都好大隻,淡淡的清酒香味更顯提鮮作用!而蒜蓉包同平時吃的有少許分別,將麵包焗完之後,再在表面塗上一層蒜蓉,所以蒜蓉味更加突出!慢煮澳洲和牛面肉、牛根忌廉闊條麵和牛肉質嫩口,有入口即化的感覺而每一條闊條麵掛上忌廉汁的鮮味,口感更加幼滑~總括而言, 呢間餐廳食物質素真係幾高, 對得上個價錢!而且有9:30pm 後仲有live band表演!!有興趣想chill下既朋友, 一定要黎呢間啦~

煙三文魚凱撒沙律

慢煮西班牙豬架配蘋果醬 (加黑松露薯蓉)
黑松露薯蓉十分幼滑,再帶有濃郁的黑松露香味,尤其惹味!

日式清酒煮蜆配蒜蓉包
蜆肉鮮味十足,粒粒都好大隻,淡淡的清酒香味更顯提鮮作用!

慢煮澳洲和牛面肉、牛根忌廉闊條麵
和牛肉質嫩口,有入口即化的感覺
而每一條闊條麵掛上忌廉汁的鮮味,口感更加幼滑~

總括而言, 呢間餐廳食物質素真係幾高, 對得上個價錢!
而且有9:30pm 後仲有live band表演!!
有興趣想chill下既朋友, 一定要黎呢間啦~
2024-08-17
晚上朋友帶咗我去灣仔一間又有靚景,又有Live Band嘅天台酒吧餐廳🤩 當晚9點就有註場歌手表演,觀眾都可以上台唱!餐廳無論食物質素、環境、氣氛環境都好好😎😎👏好適合同朋友放工嚟chill吓🍻✴️三文魚子牛油果多士🥑🥑🍞✴️西班牙火腿蕃茄莎莎多士🥓🍅🍞兩款多士都好好味😍❣️牛油果配搭香脆多士真係一流~鹹香嘅Parma ham,加上酸甜嘅蕃茄莎莎好惹味即時胃口大開😆👍✴️香辣蜆意粉配白洒汁🍝🍝擺盤賣相非常吸引,係滿滿嘅蜆肉🤩👏👏蜆肉新鮮大粒又彈牙,份量十足,配搭白酒、香蒜、微辣既調味,味道層次豐富!好食!!意粉掛滿香濃既醬汁真係好惹味🤤❣️✴️慢煮西班牙豬架配蘋果醬🐷🐷🥩🍎慢煮豬架好有驚喜‼️豬架表面烤得焦香,內裏肉質粉嫩軟腍,啖啖juicy多汁,而且十分厚身!配上幼滑香甜蘋果醬、燒汁味道好夾又清新😋😋👍推薦‼️✴️Mocktail🍹Cucumber Cooler🥒清爽嘅青瓜味,好fresh!唔會太甜好好飲☺️✴️Iced Lemon Tea🍹📍City Dancer Grill & Live Music Bar (灣仔)灣仔灣仔道232號恆匯中心30樓
當晚9點就有註場歌手表演,觀眾都可以上台唱!
餐廳無論食物質素、環境、氣氛環境都好好😎😎👏
好適合同朋友放工嚟chill吓🍻

✴️三文魚子牛油果多士🥑🥑🍞
✴️西班牙火腿蕃茄莎莎多士🥓🍅🍞
兩款多士都好好味😍❣️
牛油果配搭香脆多士真係一流~
鹹香嘅Parma ham,加上酸甜嘅蕃茄莎莎好惹味
即時胃口大開😆👍

✴️香辣蜆意粉配白洒汁🍝🍝
擺盤賣相非常吸引,係滿滿嘅蜆肉🤩👏👏
意粉掛滿香濃既醬汁真係好惹味🤤❣️

✴️慢煮西班牙豬架配蘋果醬🐷🐷🥩🍎
配上幼滑香甜蘋果醬、燒汁
味道好夾又清新😋😋👍推薦‼️

✴️Mocktail🍹Cucumber Cooler🥒
清爽嘅青瓜味,好fresh!唔會太甜好好飲☺️
✴️Iced Lemon Tea🍹

灣仔灣仔道232號恆匯中心30樓
  • 三文魚子牛油果多士/西班牙火腿蕃茄莎莎多士
  • 慢煮西班牙豬架配蘋果醬
  • 香辣蜆意粉伴白酒汁
2024-08-14 580 瀏覽
今日放工同朋友嚟到灣仔呢間高級西餐廳,餐廳嘅環境真係一流,無敵落地玻璃,同埋淡藍色嘅燈光,俾人感覺好輕鬆好自在,超級寫意,返完一日工終於有個地方可以放鬆吓!最正嘅係呢度不時會有live Band表演,可惜今日冇,如果唔係一定超正,超有氣氛!除咗環境一流,食物質素亦都超水準!我哋嗌咗個慢煮西班牙豬架配蘋果醬同埋炭燒美國頂級西冷,一上菜真係有比豬假嘅厚度震懾到,有成個一蚊銀咁厚,仲要超級腍超級Juicy,一啲都唔乾,超級抵食,原本以為同蘋果醬唔會太夾,點知有驚喜,食落感覺幾新鮮,值得一試!西冷真係配得上頂級嘅質素,五成熟啱啱好,肉質粉嫩,入口即溶,最正嘅係炭燒到層皮有少少脆,口感再多一個層次!最後我哋以一個朱古力蛋糕作結,雖然份量唔算大,但係勝在朱古力味超級濃,蛋糕餅底超級脆,朱古力迷必試!