2024-12-04 275 瀏覽
最近去咗 Casa Sophia Loren,呢間餐廳好有格調而且露台位置好靚!望住個景色已經好有feel,過嚟慶祝就啱曬~鱈魚椰萊花沙律,味道好清新!鱈魚肉質滑嫩,搭配咸香嘅鯷魚,還有脆口嘅椰萊花,整體味道非常平衡,食落去好舒服。什錦拿玻里酥炸米球配燉牛肉米球好特別,外脆內軟,裡面嘅燉牛肉味道濃郁,搭配嘅醬汁更係令整體味道提升,食完後忍唔住想再叫一份~索倫托薯仔丸子配蕃茄汁及巴馬臣芝士薯仔丸子,外面金黃香脆,裡面又軟滑,搭配嘅蕃茄醬和巴馬臣芝士,味道真係好吸引,食停唔到口!蒜香鯷魚意大利粉,味道簡單但好濃郁,蒜香十足,鯷魚嘅咸香加上微辣嘅辣椒烤八爪魚配燈籠椒醬及意大利青瓜,八爪魚,烤得剛剛好,肉質鮮嫩,燈籠椒醬嘅甜味搭配青瓜,令整道菜更加清新香煎白鱊魚配蘆筍及蕃茄橄欖莎莎醬,香煎白鱊魚,煎炸啱啱好,魚肉滑嫩,莎莎醬酸甜適中,搭配蘆筍嘅清脆感,整體味道好搭,食得好開心!意大利芝士蛋糕,口感綿密好滿足啊整體嚟講Casa Sophia Loren 嘅菜式幾好味而且特別,服務亦都亦都唔錯,令人感覺好舒服。

什錦拿玻里酥炸米球配燉牛肉

索倫托薯仔丸子配蕃茄汁及巴馬臣芝士

意大利芝士蛋糕,口感綿密好滿足啊