2014-04-01 2687 瀏覽
 見到食評話係隱世小店,其實都唔係咁隱,係佐敦永安入口轉入去就係啦,離地鐵站10分鐘路程左右. 其實我食過兩次啦.第一次有5-6個人去,叫左好多野(差唔多所有招牌菜):  青瓜海蜇:果然近街市,老闆搵d青瓜條條到好粗好爽  酒釀雞腳: 唔....清清地+苦苦地  秘製家傳豬手: 豬手少肉食,但重點係d汁同花生,夠香夠料,撈飯一流.  燒鵝:我個人對燒鵝一般般,但佢d燒鵝真係肉汁一流,食多左幾舊  叉燒:我自己少食叉燒,但d叉燒軟身厚肉地,但偏咸  咖喱羊腩: 食得辣至愛,羊肉一樣軟身厚肉地,唔"so"  蜜汁燒鰻魚: 好特別,我出面未食過, 好似用燒叉燒既方法整,"擔擔"到係嫩肉雖然係蜜汁燒,但我唔                     覺甜,如果加多d蜜汁去燒,唔知會唔會更好  糯米釀雞翼:手工野,去骨再釀糯米;唔知佢點整,見唔到d縫位,入口就feel到一腔熱騰騰既感覺!  炒芥蘭:夠鍋氣,我仲意因為掛住食,所以唔記得影相."唔記得影相"lee句被老闆聽到,佢就拎左隻燒鵝比我影,笑左.所以,最後影左隻燒鵝.想食燒鵝要預訂,即叫即燒  第二次去,我拉左阿狗(人名)去,佢同我一樣唔太仲

青瓜海蜇:果然近街市,老闆搵d青瓜條條到好粗好爽
  酒釀雞腳: 唔....清清地+苦苦地
  秘製家傳豬手: 豬手少肉食,但重點係d汁同花生
,夠香夠料,撈飯一流.

叉燒:我自己少食叉燒,但d叉燒軟身厚肉地,但偏咸

咖喱羊腩: 食得辣至愛,羊肉一樣軟身厚肉地,唔"so"
  蜜汁燒鰻魚: 好特別,我出面未食過, 好似用燒叉燒既方法整
,"擔擔"到係嫩肉
  炒芥蘭:夠鍋氣,我仲意

因為掛住食,所以唔記得影相
.所以,最後影左隻燒鵝.想食燒鵝要預訂,即叫即燒
燒鵝
  第二次去,我拉左阿狗(人名)去,佢同我一樣唔太仲意食肥膩野,叫左3味野:

蜜汁燒鰻魚:我叫多次,因為朋友未食過,佢食完就講:第一次食咁整法既鰻魚,好特別,香白嫩
蜜汁燒鰻魚
  紅蔥頭上樹雞: um....賣相一般,但雞好滑,d汁超入味,隻雞應該沉淫左好耐!
紅蔥頭上樹雞
  炒芥蘭:朋友一見到,心諗咁粗..一定好鬼硬
.但佢食完即講,估唔到唔硬得黎夠鍋氣
炒芥菜
      2人食,埋單150/位,性價比高!平民飯堂~ . 下次再去食!
題外話/補充資料: 我第一次去係星期六晚上去,好多人,一定要訂位 閒日晚上比較少人,唔洗訂到ok,當然,如果你想食燒鵝,就要訂
2014-03-27
蜜汁燒鰻魚