2021-01-13
📌 鮨幸~銅鑼灣之前口痕想食omakase 就嚟咗呢間都幾出名嘅壽司店🍣見到都幾多明星KOL食過 期待值比較高🤣我提早左兩星期book位 因為想坐吧枱位裝修好有日式和風的感覺 明亮簡潔🇯🇵吧枱位可以容納12個人 另外靠窗位置亦有四人卡位👨👩👧👦午市omakase套餐有三種 分別係9件$348、12件$468 同15件$588💵仲有價錢比較貴的刺身加壽司廚師發板同會席料理價位喺銅鑼灣區嚟講算幾貴 但係服務略為失望😞本身一開始有同侍應講咗三次唔食海膽、有皮嘅魚同紅色嘅魚但係師傅完全沒有被知會 之後整咗一件海膽壽司俾我哋🧐之後我話唔食 先至再整過另外一件俾我哋🥲仲有最尾另外加了一件熊仔魚肝壽司 師傅又係唔知所以中間食咗一次 臨尾又食多一次😟佢哋溝通方面真係令人大失所望 整體味道又唔係特別出色食材比較普通 純粹個金箔手卷係真係幾igable😅1️⃣ 𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗦𝗲𝘁 (𝟭𝟮𝗽𝗰𝘀)+𝗖𝘂𝘁 𝗥𝗼𝗹𝗹 $𝟰𝟲𝟴 呢個set有沙律、茶碗蒸、麵豉湯、12件精選壽司、卷物、布丁蛋、松露蛋、稻庭烏冬同甜品首先奉上沙律 加入了柚子醋味道清新🥗再來是茶碗蒸 入邊有雞、蘑菇、蟹柳、魚同蝦好
之前口痕想食omakase 就嚟咗呢間都幾出名嘅壽司店🍣
見到都幾多明星KOL食過 期待值比較高🤣
我提早左兩星期book位 因為想坐吧枱位
裝修好有日式和風的感覺 明亮簡潔🇯🇵
吧枱位可以容納12個人 另外靠窗位置亦有四人卡位👨👩👧👦
仲有價錢比較貴的刺身加壽司廚師發板同會席料理
價位喺銅鑼灣區嚟講算幾貴 但係服務略為失望😞
本身一開始有同侍應講咗三次唔食海膽、有皮嘅魚同紅色嘅魚
但係師傅完全沒有被知會 之後整咗一件海膽壽司俾我哋🧐
之後我話唔食 先至再整過另外一件俾我哋🥲
仲有最尾另外加了一件熊仔魚肝壽司 師傅又係唔知
所以中間食咗一次 臨尾又食多一次😟
佢哋溝通方面真係令人大失所望 整體味道又唔係特別出色
食材比較普通 純粹個金箔手卷係真係幾igable😅
首先奉上沙律 加入了柚子醋味道清新🥗
再來是茶碗蒸 入邊有雞、蘑菇、蟹柳、魚同蝦
好有口感 蛋味香濃幾好味🥚
食完壽司後仲會附上麵豉湯、烏冬同雪糕甜品🍨
壽司包括:沙碟魚/野生間白/北海道帆立貝/甜蝦蝦膏/平正魚/深海大池魚/鮟鱇魚肝/鱈魚bb/野生油甘魚/醬油漬超拖羅/安拖羅/金箔拖羅卷
食材未算係超級新鮮 味道不是很突出🤨
性價比💵: 6/10
打卡指數😍: 7/10
環境服務🥂: 6.5/10
推薦指數👍🏻: 6/10
✄---------------------—------✄
🍴: 鮨幸
📍: 銅鑼灣渣甸街66號Aura on Pennington 6樓
🔍: 12:00-14:30; 18:00-22:30 (Mon-Sun)
☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie銅鑼灣