2018-03-28 38 瀏覽
‪好靚呀,一入到餐廳已經俾個酒吧台,悉心安排嘅燈飾,木同鐵製傢俬,令到我全程投入左呢個好溫暖嘅環境。呢度仲有一個好大嘅戶外用餐空間,我即刻就唸到可以約埋一大班朋友開派對。‬‪叫咗兩個晚餐一個係‬烤原條豬肋骨伴洋蔥圈,啲肋骨炆得好煙韌,而且離骨,好易食,甜甜地既BBQ非常之開胃。分量非常之大,兩個人都夠食,不過由於太好食,越食越開胃,真係非常之邪惡。另外叫咗西班牙吉列豬鞍漢堡伴薯條。豬鞍肉本身鮮嫩多汁,炸都唔會咁易老,再夾埋漢堡包一齊食,非常之好食。每一啖都慢慢嘆,比一般牛肉漢堡有過之而無不及。跟餐沙律都花咗唔少心思,除咗普通沙律菜之外,仲加左啲啲油浸既鹹魚調味,非常之特別同有驚喜。呢度其實主打既係手工啤酒,於是試左一款 Kasteel Hoppy 城堡酒花去啤酒,係一款淡愛爾蘭啤酒。好開心試到啲特別嘅啤酒,店員都悉心問我哋嘅喜好,再幫我地揀一隻適合嘅。今次第一次飲淡愛爾蘭啤酒,啲啤酒花嘅苦味,酒嘅香味,都好耳目一新。返工捱咁耐,唔飲返啲好嘢真係對唔住自己。最後食咗個每日轉款嘅跟餐甜品,今次就有芝士蛋糕為今餐畫上一個完美嘅句號。