2019-06-23 253 瀏覽
服務態度好,食物種類多,味道還不錯我一去到的確係無咩人,心諗都唔知係咪入咗間伏野,誰不知......過咗一個幾鐘,竟然多人到座無虛席!呢間餐廳sell溫情,個人認為無論係姊妹兩三個、朋友一大堆定家庭聚會都可以選擇試一試,因為呢到環境多位置,仲有一個小房for大班啲既聚首一堂,坐耐少少都唔會趕你走餐廳有個主題既飯,叫「一舊Seoulmate飯」,聽名你或者會覺得冇興趣、睇樣都有機會會覺得個飯可能得個樣,但我想講佢唔單止打得卡、睇得、可愛,食落都仲好ok!呢個飯等得比較耐,可能因為食店每次都係收order即焗,一上到枱真係會熱親手!千祈唔好掂佢隻碟!我中咗招!「一舊雲」裡面有隻蛋,一督爆就流晒出黎,可完全唔膩,由於飯係焗既關係,所以有機會乾,加上蛋黃就啱啱好;加上佢既泡菜炒飯焗完好香,一𠝹開個雲朵就散發一陣蒸氣同香味,啲泡菜入晒味,成個飯熱辣辣又好食飯既雲朵部分應該係蛋白,食落去唔會甜,冇咩味,卻為每啖飯多加一層口感,好可愛!不過無可否認,呢個飯係偏貴咗少少。呢個小食(豆腐)又係睇得兼食得,色水幾好,豆腐裝滿晒成隻碟,好大份,豆腐亦唔會好水 唔會好易爛,再配合好重發酵味既拉絲芝,推介!最後
服務態度好,食物種類多,味道還不錯

一舊Seoulmate雲
焗蕃茄泡菜芝士豆腐
卡邦尼炒年糕
最後呢個年糕就相對地膩,每一件年糕都沾滿卡邦尼醬汁;醬汁中有加入蛋黃
少許肉粒同香草,年糕都熟得啱啱好,唔會硬,味道好,口感都好,事關我都好中意Q彈食品!

不過呢個小食/主食就偏濟,個肚仔應該要預留一點空間裝呢碟澱粉質,因為兩個人食埋上面提及過既一個飯同小食後,呢個年糕都食唔晒

另外,論到呢到環境、裝潢同間隔,都係唔差既。以韓國為主題,放住好多男團既相同精品,係SHINEE既fans就萬勿錯過~

最後小分享:見到天花上有棧吊燈同個「主題飯」一樣,覺得好可愛

焗蕃茄泡菜芝士豆腐
卡邦尼炒年糕