2019-11-13 73 瀏覽
外國返來的中學朋友多年無見,一直都知道佢好鍾意b.duck,又比我知道b.duck最近開咗間主題茶樓,一於帶佢去食。入到去已經被色彩繽紛的裝修吸引著,個裝修好有心思而且加入咗好多香港元素。見到有代表新界、九龍同港島的裝飾,仲有好大隻b.duck係天花板飛,好得意!每一枱都有一隻鴨鴨陪住你食點心!原來呢間餐廳唔洗用點心紙,直接用app落單既方便又環保。我地叫咗籠流心奶黃包,係佢既signature dish,大大隻鴨仔樣係個包上面,真係唔捨得食,流心奶黃熱辣郊流出黎,好香甜。估唔到蝦蛟都印有鴨鴨既樣係上面呀,入面有好大隻蝦,蝦味都係好濃而且都夠彈牙。小籠包都唔錯喎,好多湯,要趁熱食呀!我地仲叫咗個炒馬拉盞白菜仔,好入味呀,咸咸地,本身d白菜都好香甜。因為驚唔夠飽,我地叫咗個馬拉盞炒河,好大份夠3-4個人食!

原來呢間餐廳唔洗用點心紙,直接用app落單既方便又環保。

小籠包都唔錯喎,好多湯,要趁熱食呀!

因為驚唔夠飽,我地叫咗個馬拉盞炒河,好大份夠3-4個人食!