2020-12-17
餐廳環境舒適、寬敞, 用餐時 ,透過落地大玻璃, 可以欣賞到無敵海景, 環境一流。餐廳主打90分鐘牛肉放題套餐, 可無限追加肉類、蔬菜、品及飲品, 認真超值, 最啱牛魔王的粉絲, 大快朵頤, 仲要係一人一鍋, 食得安心又衛生, 素描手機落單, 快捷又環保, 午市仲有60分鐘放題套餐, 提供選擇。湯底共有六款選擇, 有大地鰹魚窩、美人豆乳鍋、日式麻辣鍋 、骨膠原豬骨鍋、日式蕃茄鍋及牛牛秘鍋。 選擇了骨膠原豬骨鍋湯底, 水滾後, 奶白色的湯底, 先喝一口湯 , 入口鮮甜美味, 用來灼蔬菜和牛 肉, 鮮味更加提升。選了澳洲長期穀飼牛放題套餐,成人$198 ,時間90分鐘。套餐有澳洲產長期穀飼牛、 美國頂級牛肉 、嚴選特級牛肉、 紐西蘭綠之草原羊肩肉以及丹麥皇冠豚肉,無限任叫。 每碟牛肉都有木牌仔介紹牛肉名稱, 十分貼心。薄切的牛肉色澤鮮紅, 雪花紋理 ,油脂分佈平均,十分吸引 ,沒有多餘的醃料, 品嚐純樸的牛肉鮮味, 口感滑溜 ,羊肩肉沒有羊羶味, 真是大飽口福。蔬菜新鮮翠綠, 少有羽衣甘藍、蟲草花及秋葵都有,爽脆又有益, 最喜歡黑色的墨魚丸、牛丸, 爽口彈牙。飲品有很多款口味汽水, 我最
選了澳洲長期穀飼牛放題套餐,成人$198 ,時間90分鐘。
飲品有很多款口味汽水, 我最 欣賞膠樽裝的冷泡茶, 既消滯又減膩, 火鍋不錯的選擇。
甜品有高級 movenpick雪糕, 仲有雪糕機,可以自製雪糕, 最受小朋友歡迎, 最後以一口香甜滑溜雪糕 ,為今日火鍋完美作結。