2023-04-30 265 瀏覽
我又同細表弟搵串燒食了,今次來到屯門的留白居酒屋品嘗一下。✡️ 炸魚手指 ~ 沾沙律醬食炸魚夠香口。✡️ 醬燒五花腩 ~ 五花腩加了醬汁一起燒, 油花爆發後五花腩入口又香又嫩。✡️ 醬燒鮑魚 ~ 鮑魚燒過後,鮮味突出,肉質鮮嫩彈牙。✡️ 松葉蟹甲羅燒 ~ 蟹殼裡滿滿的蟹膏,烤過後香氣不斷湧出,有松葉蟹的鮮味,濃濃的蟹膏香令人非常回味。✡️ 流心蛋芝士啡菇 ~ 一切下去蛋汁流出,啡菇沾著芝士和蛋汁口感多汁味道豐富。✡️ 蒜蓉燒茄子 ~ 茄子燒得剛好軟淋,加上蒜蓉香口惹味。✡️ 串燒拼盤 ~ 眼花撩亂唔知叫咩好,呢個拼盤絕對幫到你, 脆肉瓜厚切入口鮮甜, 免治雞肉棒幼嫩滋味,大蔥燒雞肉大蔥甘甜雞肉嫩滑可口。✡️ 日式蜆湯烏冬 ~ 蜆肉大隻鮮甜美味烏冬彈牙。🍹 白桃果汁 ~ 微甜內有白桃果肉。🍺 一番搾 500ml ~ 啤酒配串燒一流。
我又同細表弟搵串燒食了,今次來到屯門的留白居酒屋品嘗一下。

✡️ 炸魚手指 ~ 沾沙律醬食炸魚夠香口。

✡️ 醬燒鮑魚 ~ 鮑魚燒過後,鮮味突出,肉質鮮嫩彈牙。

✡️ 蒜蓉燒茄子 ~ 茄子燒得剛好軟淋,加上蒜蓉香口惹味。

✡️ 日式蜆湯烏冬 ~ 蜆肉大隻鮮甜美味烏冬彈牙。

🍹 白桃果汁 ~ 微甜內有白桃果肉。

🍺 一番搾 500ml ~ 啤酒配串燒一流。