2023-03-12
👭🏻孖妹黎到呢間位於荷里活廣場日式Cafe,餐廳以簡潔白色同木系作裝修主調,整體感覺光猛舒適,👭🏻孖妹安排左較入位置,旁邊冇其他客人啱哂傾計,,隨後店員遞上2杯室溫檸檬水🍋餐廳採用QR Code落單👭🏻孖妹睇完order左1個dinner set + 1份小食+甜品🥢餐湯(跟餐)✨ 餐湯係忌廉南瓜湯,呈鮮橙色,以新鮮甘南瓜熬製成湯,清甜得黎又有南瓜蓉,加入少量忌廉點綴,撈勻後令質地更濃厚😇仲加入咗少少杏仁片,增加咗口感👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢Impossible 炸植物雞肉 +💰58✨👭🏻孖妹細細個好鍾意食麥當勞嘅麥樂雞,但素食從來都未試過,惠顧晚餐就可以以優惠價加配,原價$78而家只要$58就可以食到喇❤️✨餐廳以不鏽鋼鑊仔上菜,除咗植物雞,仲有份量幾多嘅炸薯條🍟可能店員比較忙碌唔記得落鹽,不過唔緊要,可以點旁邊嘅他他醬/茄汁,好快就清晒點lu✨ 植物素雞炸得非常香脆,炸粉皮算幾薄,即是攤凍咗依然係外脆內軟,食到一絲一絲,👷🏻♀️細孖覺得仲好食過非素食食嘅麥樂雞😊👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢刺身帶子蕃茄龍蝦汁意粉 💰148✨帶子屬低脂高蛋白質肉類,為咗保持刺身嘅鮮嫩,餐廳只係稍為將2粒
🥢餐湯(跟餐)
忌廉南瓜湯
👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑
🥢Impossible 炸植物雞肉 +💰58
Impossible 植物肉雞
👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑
🥢刺身帶子蕃茄龍蝦汁意粉 💰148
刺身帶子蕃茄龍蝦汁意粉
✨帶子屬低脂高蛋白質肉類,為咗保持刺身嘅鮮嫩,餐廳只係稍為將2粒刺身帶子係輕輕熟燒熟,嫩肉多汁
刺身帶子蕃茄龍蝦汁意粉
✨意粉掛滿龍蝦汁🦞夠哂濃郁,混合左酸酸甜甜番茄汁🥫食落更開胃惹味
刺身帶子蕃茄龍蝦汁意粉
✨其他配料有蜆肉、車厘茄、魷魚🦑蝦仁🍤等等,食完刺身帶子仲有好多餸
👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌖🌑
🥢鑊仔焦糖金寶雪山熱香餅💰89
鑊仔焦糖金寶雪山熱香餅
✨熱香餅用鐵鑊仔呈上🥘面鋪上朱古力焦糖醬、粉紅色糖衣白朱古力粒、杏仁脆片、牛油曲奇餅碎🍪
鑊仔焦糖金寶雪山熱香餅
✨熱香餅口感似偏濕潤既蛋糕🍰睇餐牌相以為會係扁身熱香餅🥧結果相反,高身濕潤又鬆軟🥞點埋焦糖🍬醬汁同脆口餅碎食好好味
👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌖
🥢熱檸檬茶 (跟餐)
✨檸檬茶用印有餐廳名嘅黑色杯☕️比客人,紅茶底本身比較濃我有,有少少茶澀味,👷🏻♀️細孖本來就鍾情於濃茶,所以用食完用嚟燒製滯非常之好
👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌗
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸