2020-03-16 2748 瀏覽
朋友住近荔枝角, 今日約咗佢交收順道晚飯, 走嘅時候經過D2 place 行逛, 見到有新食肆~ 聽講源自於夏威夷, 畀我感覺係魚生壽司飯改良版。顧名思義, 就係由隻碗開始, 所有食材都放在碗上。 風味有兩大選擇。日式和風類, 以吞拿魚和三文魚刺身作主打, 再選用唔同配料造出數款經典組合。 另外也有以蛋黃醬 ,泡菜,檸檬等獨特口味的组合。香草蜜糖芥末大蝦顏色好豐富, 賣相超吸引! 配料有菠蘿,牛油果,青瓜,蟹籽, 全都是顏色豐富健康又美味的食材! 特別係菠蘿勁鮮甜多汁, 配襯所有食物都一流。 牛油果特別軟滑。 芥末大蝦味道很鮮, 蝦肉爽滑彈牙, 而味道重點相信係佢嘅 蛋黃醬, 完全唔會太酸或太多掩蓋其他食材嘅味道 。 选了海苔飯, 有紫菜和加入麻油嘅飯特別可口美味! 海苔饭微暖。可以吃到各種配菜的味道!小朋友竟然可以一口吃畢這個飯!加25蚊仲有得升級, 有味噌湯, 溫泉蛋和 甜品。On top 再加$6 仲有飲品, 這款水蜜桃汁仲有果蓉, 相當美味健康。 味噌湯熱辣辣。 溫泉蛋撈飯唔錯。 甜品有驚喜, 都係日本直送現成貨, 柚子布甸棉滑, 附設的紙製匙羹也非常環保!👍吃過第一款好有信心

朋友住近荔枝角, 今日約咗佢交收順道晚飯, 走嘅時候經過D2 place 行逛, 見到有新食肆~[Pickabowl] 聽講源自於夏威夷, 畀我感覺係魚生壽司飯改良版。

香草蜜糖芥末大蝦
。可以吃到各種配菜的味道!小朋友竟然可以一口吃畢這個飯!

加25蚊仲有得升級, 有味噌湯, 溫泉蛋和 甜品

吃過第一款好有信心, 外賣多一款俾屋企人品嚐。
夏威夷四重奏

夏威夷四重奏, 相信大受歡迎, 因為集合各款精選材料,吞拿魚,三文魚, 泰式酸辣大蝦。 吞拿魚三文魚也用上醬油漬製法, 魚嘅鮮味好突出。 也要一讚白蝦
,也預先醃好,非常入味!

雖然食咗成大碗飯, 但唔會有種好飽滯嘅感覺
。 原來多菜少肉也可以非常美味。
夏威夷四重奏