2023-02-07 79 瀏覽
呢間係圓方頂層既餐廳好開揚,食物又好食,係呢度食個午餐簡直係享受呀!前菜我地簡佐一個湯一個小食,湯就係椰菜花濃湯,蒜蓉長法包,咖喱🫕椰菜花湯好香好濃忌廉味,成個湯好稠,椰菜花有烤過再放湯,成個湯又香又滑,另外蒜蓉長法包係會有配埋咖喱,食落好特別,香香辣辣,再點埋落啲湯度食,更加味道突出,好有層次!小食就簡佐帝王三文魚他他,刁草,辣根,香辣脆餅🐟🌶️🥨呢個有啲似平時食嘅牛肉他他,而帝王三文魚係好靚嘅三文魚,將啲三文魚同叼草辣根一齊撈勻,整到一個餅咁,成個口感好好,軟林林再加埋超級脆口嘅香辣脆餅,有啲辣辣地,超好食!我地另外加錢叫佐法式長麵包,果仁種子牛油🥖🥜依度嘅麵包係自家製,特別軟熟,亦都好健康,用嘅係一啲健康嘅麵粉,而搽麵包嘅牛油都唔係普通牛油,係果仁種子放喺啲牛油上面,所以食落去更加健康,一個幾好嘅體驗!主食就先叫佐西班牙鯖魚,韭菜,薯仔,雞湯🐟🥬🥔🫕鯖魚好大舊個皮好脆,但魚肉都唔會鞋口,又唔會霉,係好新鮮,食落仲好滑身,鯖魚側邊有啲薯仔粒韭菜粒做伴碟,呢啲伴碟嘅配菜用雞湯煮,所以好香,仲有個汁可以點鯖魚嚟食,味道更好!另一個主食就係燉豬腩肉,豬手小丸子,芹菜頭,蘋果迷迭香醬汁🐷🐖🍎
另一個主食就係燉豬腩肉,豬手小丸子,芹菜頭,蘋果迷迭香醬汁🐷🐖🍎依個主食平時都好少食到,雖然係燉豬腩肉,但係豬肉燉之前係有燒過嘅,所以會有脆脆地嘅皮,而豬肉因為係燉,啲肉好嫩好腍,另外豬手丸子係炸嘅,所以好香好脆,芹菜頭都好特別,成個汁酸酸甜甜,好好味!