2020-03-16
話說近年好興食卜卜蜆,見倒成個鍋滿晒脹卜卜嘅白蜆真係令人流口水🤤今次朋友帶蕃薯妹嚟食卜卜蜆火鍋~ 去到餐廳大門睇到外牆已經食慾大增😍抗疫期間嚟打邊爐都無有怕,餐廳門外有消毒酒精俾大家消毒雙手,亦有寫明發燒🤒️嘅話不招待,而且餐廳仲推出一人一鍋俾大家選擇,店員落單時都有問要一次性餐具定係用普通餐具,夠曬細心。餐廳都幾大,有兩層。下層食客已滿所以我地坐上層。坐低之後店員會奉上一杯熱柚子蜜俾食客滋潤吓喉嚨。仲有值得一讚嘅係店員好有禮貌態度好親切👍🏻 食都食得開心啲~落咗Order之後,卜卜蜆上檯喇😍我地選擇咗18禁卜卜蜆煲,不過揀咗Bb辣😂,Bb辣惹味得嚟唔怕太辣,而且湯底會越煲越辣,如果試過唔夠都可以叫店員加辣咖。蜆肉鮮甜無沙,好正~~食曬啲蜆之後店員就加湯俾我地打邊爐,隆重介紹呢碟《近江和牛下後腿》,超級好味!牛肉味香濃而且入口即溶,放入鍋烚幾秒就食得!必點推介!另一必食推介《自家黃金炸響鈴》,好香嘅咸蛋黃醬,放落鍋輕手拖一拖就食得,唔好浸曬成舊會洗走咗啲咸蛋黃醬😆 響鈴夠脆,同咸蛋黃醬配搭非常正!手打墨魚丸好彈牙又鮮甜~飲品推介鹹檸七,而家唔係間間餐廳有得飲,別有一番舊冰室風味。全部嘢都
今次朋友帶蕃薯妹嚟食卜卜蜆火鍋~
去到餐廳大門睇到外牆已經食慾大增😍
餐廳都幾大,有兩層。下層食客已滿所以我地坐上層。
落咗Order之後,卜卜蜆上檯喇😍
蜆肉鮮甜無沙,好正~~
手打墨魚丸好彈牙又鮮甜~
全部嘢都真係好唔錯~ 下次要叫多啲朋友仔嚟試吓其他口味嘅卜卜蜆煲😋