「養心殿台式養生鍋」係香港已經有多間分店,主售台式養生鍋。一直都好想試,今日終於同同事放咗工去左馬鞍山個間分店試一試座位寬敞舒適, 唔會好逼,同隔離木台隔一段距離 唔會你傾計嘅時候隔離會聽到 非常好湯底有多種選擇,而我地就簡左美人鍋一黎到覺超足料 內含膠原蛋白豐富的桃膠、滋陰補虛勞的烏雞,以及淮山、杞子、南棗等藥膳食材肴煮而成。打邊爐前記得飲碗,滋補養顏,味道不錯食物款式都好多,但由於人太少,試唔到太多手切牛肉:肉色紅潤,雪花含量又岩岩好,濃郁的肉香,非常不錯👍🏽雪花肥牛:脂肪量較高,口感不錯手工肉丸拼盤: 手打丸類質感相當彈牙,質素不錯。六款丸類分別是鵝肝魚丸、丸魚、黑松露蝦丸、蝦丸、士牛丸及梅菜豬丸。即炸脆響鈴: 響鈴好大舊, 非常香脆,好好味! 必點魚皮餃: 皮薄餡靚, 不錯不錯最後埋單都係每人三百幾, 中意打邊爐既人一定要黎試下下次會去其他分店試下先因為佢8:30前離座同9:30後入座都有7折優惠, 好抵食!!
「養心殿台式養生鍋」係香港已經有多間分店,主售台式養生鍋。
一直都好想試,今日終於同同事放咗工去左馬鞍山個間分店試一試

湯底有多種選擇,而我地就簡左美人鍋
打邊爐前記得飲碗,滋補養顏,味道不錯

食物款式都好多,但由於人太少,試唔到太多

雪花肥牛:脂肪量較高,口感不錯

手工肉丸拼盤: 手打丸類質感相當彈牙,質素不錯

即炸脆響鈴: 響鈴好大舊, 非常香脆,好好味! 必點

響鈴

魚皮餃: 皮薄餡靚, 不錯不錯

最後埋單都係每人三百幾, 中意打邊爐既人一定要黎試下
下次會去其他分店試下先

2019-02-20