2020-09-30 1733 瀏覽
呢晚突然好想食韓國炸雞🍗於是搵到黎呢間位於大角咀嘅「咯咯雞韓食店」小店, 店名都幾可愛😛!去到望望牆上面嘅餐牌好快已經決定咗要咗兩款1/2份唔同口味嘅炸雞當中有小插曲: 想落Order時,員工叫我等等見佢處理緊卡機似係想換紙定對數,等咗幾分鐘佢依然處理緊,最後廚房內店員都忍唔住叫佢先幫我落單🙈(因為當時全店只有我一個客人廚房亦未有嘢整緊)落單期間問店員餐牌上有個叫炸紫菜卷, 想問吓係咪姐係炸飯卷,餐廳上又無圖睇到。店員竟然呆咗答唔出, 要問返廚房兩位員工先知, 話大概係炸紫菜包住一啲粉絲....咁就算啦😅最後都無叫到小店主要都係買炸雞為主其他食物選擇唔多亦都唔算好吸引。見小店亦都會有限時口味推出, 可惜我對冬陰功味嘅炸雞不感興趣😂係店外等左十幾分鐘,期間都再有客人買黎買外賣。外賣終於到手啦, 店員遞完外賣俾我,就回頭㩒電話😓我問請問有冇餐具,佢恍然大悟的樣子拎咗幾個即棄膠手套俾我..我個刻其實對啲炸雞都無咁大期望架喇!只係想嗱嗱聲拎返屋企趁熱食車程至開餐個刻其實都要大約25-30分鐘一打開。。🤩🤩賣相勁吸引喎!!完全係賣廣告Show啲相見到咁嘅款肚餓感即刻飆升🧡韓式甜辣醬 1/2份一咬
呢晚突然好想食韓國炸雞🍗

去到望望牆上面嘅餐牌
好快已經決定咗要咗兩款1/2份唔同口味嘅炸雞

當中有小插曲:
想落Order時,員工叫我等等
見佢處理緊卡機似係想換紙定對數,等咗幾分鐘

外賣終於到手啦,
店員遞完外賣俾我,就回頭㩒電話😓
我個刻其實對啲炸雞都無咁大期望架喇!
只係想嗱嗱聲拎返屋企趁熱食

車程至開餐個刻其實都要大約25-30分鐘
一打開。。🤩🤩賣相勁吸引喎!!
完全係賣廣告Show啲相見到咁嘅款
韓式甜辣醬炸雞  1/2份

肚餓感即刻飆升

🧡韓式甜辣醬 1/2份
一咬落去真係超級驚喜, 個皮仲係好脆
啲雞肉又嫰滑, 韓式甜辣醬超濃郁,而且炸雞仲有溫度架!食落好惹味又帶有小小甜微微辣
可謂越食越開胃

蜜糖芥茉醬韓式炸雞1/2份

🧡蜜糖芥末醬 1/2份
蜜糖芥末味不嬲都係好夾, 但要做到出色都唔易
呢間又真係做到有驚喜

蜜糖味濃得黎又慢慢滲出濃郁芥末味

望落去份量唔係好多,點知食下食下...仲有得繼續食🤣一盒1/2份 炸雞都好似有8,9件!雞翼雞鎚同無骨雞件都正👍🏻 炸脆皮唔會過厚啖啖肉好滿足啊
❤️

這是一間會令人記掛亦必Encore 嘅韓式炸雞小店🍗支持!只係希望下次去會有更好體驗。

外賣自取
韓式甜辣醬炸雞  1/2份