2024-02-19 22 瀏覽
主食食佐大蝦龍蝦汁忌廉闊條麵,大蝦有幾隻,每隻都好爽口彈牙,成個闊條麵都好吸收到龍蝦汁嘅香味,加埋忌廉係一個好Creamy嘅感覺,醬汁都幾稠身,好濃,味道真係好好!啲墨西哥nachos真係夠晒香脆,每片薄脆都覆蓋住金黃色嘅起司🧀,吃落去香濃得黎唔會覺得好膩。配上蕃茄肉醬,每啖都充滿蕃茄嘅酸甜味同埋啲肉嘅鹹香,食起嚟令人胃口大開😋。而加入咗辛香料嘅肉醬,仲帶少少辣味🌶️,與nachos嘅酥脆感形成完美對比。至於dip落去嗰啲他他醬,呢啲酸忌廉伴隨住青香料嘅清新,帶出一種醒胃嘅感覺,食落絕對係一流👍🏼。再睇啲nachos嘅外觀,色彩繽紛,唔啲紅啲黃嘅配料看落好吸引眼球👀,隨時令人忍唔住想即刻攞片嚟食一啖。當然,得意嘅係,雖然呢啲nachos加料多,但每樣配料都係精心挑選,餸料新鮮,你食嘅每一啖都感受得到料理嘅用心💖。咬落去那香脆聲音🔊仿彿都喺度講述緊厨師嘅匠心獨運。食完之後,口腔裡面嘅香味仲係停留緊,伴隨住滿足感慢慢滲透心靈🙏🏻,真係令人會心微笑😊。墨西哥nachos配蕃茄肉醬及他他醬,既係一道色香味俱全嘅美食,又能帶來一場味蕾上嘅盛宴,實在係食家嘅好選擇!🎉而呢度既南瓜忌廉湯同是日沙律都好
而呢度既南瓜忌廉湯同是日沙律都好食,主食會送湯或者沙律,好抵!
另外呢度既重點當然係一眾貓主子,呢度既貓好多,總有一隻係附近,而且又唔駛入場費,真係好爽!